cover

Gustavsbergs IF Fotboll

Material

Vi har ett avtal för Gustavsbergs IF Fotboll med Stadium som leverantör av allt vårt material. Avtalet gäller från och med 2019 och är 5-årigt. Detta innebär att material som används i föreningens verksamhet ska inhandlas på Stadium av samtliga medlemmar. Ansvarig för materialfrågor i Gustavsberg är Patrick Bejerskog och Lars Samuelsson. Har du några frågor kring materiel är du välkommen att kontakta de på material.gif@gmail.com

GIF-profilen hos Stadium

I februari 2019 antog styrelsen en ny materialpolicy.

Policy för material

Gustavsbergs IF Fotboll tillhandahåller material så att lagen i föreningen kan delta på bästa sätt. Det är viktigt att lagen tillsammans hjälps åt att ta väl hand om den gemensamma utrustningen. På Farstaborg har varje lag ett tilldelat förråd. För att vårda materialet på bästa sätt är det naturligtvis bra om lagen efter träning och match plockar undan all utrustning och ställer dem i förråden.

Varje enskilt lag får låna och ha tillgång till följande material:

 • Träningsbollar (ca 20 st och uppåt). Föreningens önskemål är att varje lag ska ha en boll/spelare och vi räknar med att bollarna håller 2 säsonger.
 • Nätkassar/säckar till bollarna
 • Matchställ hemma (ca 20-30 tröjor beroende på kullens storlek). Matchställ borta kommer fasas ut och endast tillhandahållas fr o m 9-manna.
 • Målvaktströjor (2 st)
 • Målvaktshandskar (2 st, max 400 kr, nya plockas ut vartannat år)
 • Trunk till matchställen (max 3 st)
 • Små koner (20 st) och stora koner (4 st)
 • Västar (30 st i tre olika färger)
 • En liten sjukvårdsväska med begränsat innehåll. Föreningen tillhandahåller följande: Plåster, bomull, sax, sårtvätt, kylpåse engångs, elastisk binda och kompress. Varje säsong ersätter förening med påfyllning av sjukvårdsväska upp till 500 kr vid behov.

Vid utbyte av matchställ till större storlek lämnas det gamla tillbaka. Har du kvitterat ut 20 tröjor lämnas 20 åter osv. Om någon tröja saknas står respektive årskulls lagkassa för kostnaden att komplettera uppsättningen om föreningen ser behov av detta.

Inomhusbollar delas mellan alla lag som bedriver inomhusträning och som inte använder ordinarie bollar. I röda bollförrådet ska under inomhussäsongen finnas 5 bollnät med 5 futsal-bollar i varje nät som kan lånas under inomhussäsongen. Dessa ska återlämnas direkt till bollförråden efter avslutad träning så att andra lag kan nyttja dessa.

Går dina bollar sönder reklamerar du dessa till materialansvarig och erhåller därefter nya bollar efter beställning och leverans.

Förlorade/borttappade bollar ersätts inte av föreningen utan bekostas av lagkassan.

Se till att alltid räkna bollarna innan träning samt ta ett extra varv kring fotbollsplanen efteråt så att ni har lika många bollar efter träningen avslutats.

När ditt lag byter bollstorlek lämnar ni tillbaka de gamla bollarna och erhåller bollar från annan årskull eller får nya bollar.

Kläder och material till ledare

Materialet som anges nedan ska hanteras av varje lag så som ett lån. Inventering sker varje år och uthämtat material ska kunna lämnas tillbaka vid behov. Slutar exempelvis ledare ska deras material återlämnas för att kunna övertas av annan ledare. Ledarkläder, som tillhör föreningen, får ej tryckas sponsortryck (gäller ej föreningsgemensamt sponsortryck). Det är en förutsättning att ledaren har betalat föreningens medlemsavgift för att få ut kläder och material enligt nedanstående! 

Tränare och lagledare Fotbollsleken 6 – 7 år               

En träningströja lånas ut vid behov, tilldelas tränare och hjälptränare (återlämnas när eget material erhålls i nästa steg).

Tränare och lagledare ungdomslag 7 – 19 år               

En klubboverall, träningströja och shorts tilldelas tränare och lagledare vid behov (2 per 15 spelare, max 6 per lag, vart tredje år – kläder därutöver bekostas av ledarna/lagkassan).

Vinterjacka till tränare som bedriver utomhusträning under vintersäsong (nov-mars) kostar 500 kr /jacka och då får man den dyrare premium-jackan som finns i profilen. 

Tränare och lagledare Juniorlag och A-lag Dam och Herr

Enligt överenskommelse med styrelse enligt gällande tränaravtal.

Årlig inventering

Samtliga lag ombeds årligen i november/december att inventera sitt lagmaterial och fylla i ett inventeringsformulär, ange kondition på befintligt material samt önska nytt inför kommande säsong. Föreningen gör därefter en gemensam beställning på det godkända materialet i januari som delas ut efter leverans under februari/mars. Lagen själva ansvarar för att den årliga inventeringen är korrekt samt att materialönskemål för nästkommande år är inskickat i tid (nov/dec varje år). Observera att materialbudgeten baseras på de behov som finns hos lagen i samband med inventeringen och det kommer finnas ett begränsat utrymme för tillkommande beställningar vilka får bedömas från fall till fall. Erhållet material förväntas sedan lagen att ansvara för och ta hand om.

Beställningsrutin - föreningsmaterial

Skulle ett nytt materialbehov uppstå, utöver det man angav i samband med årlig inventering, mailar man till material.gif@gmail.com. Givet att materialbeställningen blir godkänd lägger föreningens materialansvarig en beställningsorder till Stadium. Notera att Stadium alltid kontrollerar alla beställningar med föreningens materialansvarig för att säkerställa att ej godkända ordrar går igenom. Stadium meddelar beställaren när materialet finns för utlämning direkt till laget vilket sker mot uppvisande av legitimation.

 

Material som lagen själva bekostar

 • Kläder för spelare
 • Vattenflaskor och ställ
 • Utrustning som lånas från föreningen och som inte återlämnas (gäller ej vid reklamationer eller normalt slitage)
bild

Se till att du/Ni har registrerat dig för "Stöd till din förening" så hjälper du din förening att få extra bonus genom att handla på Stadium. Föreningen får 3% bonus på alla dina inköp och det bästa av allt är att du behåller din egen personliga bonus. Alltså bonus till alla, på samma köp.

 

För att kunna vara med i "Stöd din förening" så behöver man vara Stadium member. Därefter behöver man registrera sig på www.stadium.se/teamsales.

Är man redan medlem på Stadium så är det bara att logga in och sedan följa instruktionen för att göra sina val.

Är man inte medlem på Stadium så blir man det på www.stadium.se och följer sedan instruktionen. Medlemskapet är såklart kortlöst och kostnadsfritt.