Man kan automatiskt hämta in matcherna i kalendern på Sportnik. På detta sätt så får man även med matchändringar. Plats behöver man dock skriva in själv. Ni hittar funktionen här, Sportnik Adminläge - Kalender/Hämta aktiviteter via länk

Gör så här:

1.                  Gå till sidan där ni ser lagets alla matcher på förbundets hemsida. 

Exempelsida här (http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=teamresult&flid=225651)

                 Kopiera url:en till den sidan (alltså inte widgetlänken med javascript utan kopiera texten som står i adressfältet på den sidan med alla era matcher)) och klistra in den i rutan bredvid "Länk att hämta".

1.                  Välj aktivitetstyp t.ex. "Matcher". Om ni spelar i flera serier så kan ni ju lägga upp olika aktivitetstyper per serie så blir det lättare att skilja dem åt. 

1.                  Fyll i hur lång tid matchen varar inkl. paus m.m.

1.                  Fyll i om ni vill att aktiviteten ska starta lite tidigare, ofta samlas man ju en stund före match och det är ju ofta den tiden man vill visa i kalendern.

1.                   Skriv in en standardtext som kommer att visas på alla matcherna.

1.                   Spara Klart

Spelar ni i flera serier så upprepar ni samma procedur för den andra serien.

Observera att man inte kan få kallelser till de olika matcherna per automatik. För att kalla till en sådan match går ni in på aktiviteten och klickar på "Skapa kallelser" längst ner under "Hantera aktivitet".

Det kan ta upp till 30 min. innan aktiviteterna hamnar i kalendern.

Observera också att matchändringar uppdateras automatiskt och att det i nuläget inte finns någon funktion för att uppmärksamma det mer än att ni kan se det i loggen och så klart att den ändrats i kalendern.

Vill ni ta bort hämtade aktiviteter så går ni in på fliken Visa hämtningar och klickar på soptunnan. Man kan inte ta bort en hämtad aktivitet på vanligt sätt.

Med hopp om en härlig säsong!