Jitex BK och den finländska landslagsmålvakten Minna Meriluoto har kommit överens om allsvenskt spel säsongen 2012. Minna har de senaste tre säsongerna gjort ett 60-tal allsvenska matcher för Hammarby DFF. Hon har även allsvenska meriter från Umeå Södra. Minna Meriluoto är 26 år.

-Minna är en mycket kompetent målvakt som kommer att ta upp konkurrensen med Jenny Olsson, som vi också hoppas göra klart med de närmaste dagarna säger Jitex sportchef Lennart Lindorsson. Därmed har vi tryggat målvaktssidan som under hösten inte varit helt optimal efter att Sandra Sigurdadottir helt omotiverat lämnat Jitex mitt i säsongen. Vi väntar fortfarande på Svenska Fotbollsförbundets agerande i det ärendet säger Lindorsson.

Jitex har också gjort klart med några av årets spelare även för säsongen 2012.

-Vi är helt överens med Frida Höglund, Sofia Karlsson, Elin Sandgren, Sofia Skog, Kathlene Fernström och Kristin Carlsson fortsätter en nöjd Lennart Lindorsson. När vi återupptar träningen i början av november med nye tränaren Stefan Rehn kommer vi också att ha ett antal nya tjejer med för provträning. Dessa provträningar är inte enbart till för att vi ska se kvaliteten på spelarna – den känner vi naturligtvis till ändå i de flesta fall. För oss är det också viktigt att tilltänkta nya spelare får en chans att lära känna klubben och våra värderingar samtidigt med sina eventuellt blivande lagkamrater, avslutar en nöjd Lennart Lindorsson.

Ytterligare info: Lennart Lindorsson, 0705-16 41 21, Mats Heed 0704-83 72 85