Det blev förlust i både Flickallsvenskan och i division 3 i helgen.

Söndagens division 3-match mot Viksjö började inget vidare för oss. Viksjö fick tryck på oss långa stunder även om de inte skapade några jättechanser. Efter ett tag kom vi in i det aningen bättre och på en frispark kunde Sofie Gauw sätta 1-0 till Bajen från långt avstånd. Det var väl i sanningens namn inte helt logiskt i det läget men det stärkte oss och vi spelade lite bättre ett tag efter detta. Innan paus lyckades dock Viksjö kvittera på ett snyggt instick bakom vår backlinje.
I andra halvlek tog Viksjö ledningen efter ett rejält missförstånd av oss. En motståndare hann emellan på en bakåtpassning mot backlinjen och rann igenom. Det var mest kamp hela tiden och inte mycket till ordnat spel på något håll egentligen. I mitten av halvleken lyckades Elin Ramberg i alla fall kvittera efter en stark kämpainsats utanför straffomårdet. Tyvärr klarade vi inte att behålla poängen. Viksjö spelade sig igenom vår backlinje och satte 3-2 bakom en chanslös Nalle Högberg i målet. Vi tryckte på i slutet men vi lyckades inte skapa speciellt mycket.
Det var en tung förlust. Vi hittar aldrig lugnet i spelet när vi äger bollen och passningsspelet hade en hel del övrigt att önska. Det positiva vi kan ta med oss var inställningen och det fysiska spelet. Våra väldigt unga tjejer stod upp riktigt bra i närkamperna och vek aldrig ner sig trots att flytet inte ville infinna sig.

Vårt F17-lag hade också match på söndagen. De åkte till Kalmar för att spela Flickallsvenskan mot IFK Kalmar. Det blev en bra och utvecklande match, men Kalmar visade sig vara för tunga för vår unga trupp. Det blev förlust med 4-1.