cover

Om klubben

Om Spånga Idrottsällskap Ishockeyklubb  

"SPÅNGA HOCKEY"

Spånga Idrottssällskap

Spånga Idrottsällskap (SIS) bildades den 6 september 1929 och 1948 bildades ishockeysektionen. 1991 ombildades föreningen till en Allians där de dåvarande sektionerna blev egna föreninger. I Alliansen ingår idag Spånga IS Fotbollklubb, Spånga IS Ishockeyklubb, Spånga IS Handbollsklubb, Spånga/Bromsten Bandyklubb och Spånga Tennis- och Bordtennisklubb.

Verksamheten

Spånga Hockey är idag en av Stockholms större ishockeyklubbar med ca 10 pojklag, 2 juniorlag, A-lag och Veteranlag.
Arbetet med pojk och juniorlagen har en långsiktig inriktning vilken syftar till att utveckla spelarna individuellt såväl som lagmässigt. Genom att lära dem att samarbeta och att respektera varandra i gruppgemenskap medverkar vi också till deras sociala utveckling. Det är vår strävan att bedriva en målinriktad och regelbunden träning/utbildning. Vi anser därför att det är mycket viktigt att vi har välutbildade ledare/tränare och att dessa successivt höjer sin kompetens g2nom erfarenhet samt intern och extern utbildning. För att lyckas med detta krävs stora ideella insatser samt en ganska omfattande ekonomi.
Mycket mer information finns att hitta i Spånga Hockeys policy dokument Den blå linjen.

 

Ishallen

Spånga Ishall invigdes, efter många år och mycket arbete med Leif Östman som störste pådrivare den 5 december 1997. Det blev ett stort steg för vår verksamhet, då vi slapp regn och snö på matcher och träningar. I Ishallen finns idag 5 omklädningsrum, domarrum, bastu, sliprum, förråd till samtliga lag, kansli, läktare, cafeteria, ledarrum, samlingsrum och gym.

Kalender

Filtrera
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter

Huvudsamarbetspartners
Bauer
Länns Sport
Rika
SP Office
ICA Supermarket Bromma
Solna Korv
Caraudio
Skoda
VW
Hockeygear
Lions
Saknas annons