Alexander Rönnberg född 1989 är klar för moderföreningen.

 

"Alex" är en rightspelande back som är 177 cm lång och väger 84kg lätt. Civilt är han biträdande chef för friskolor på Ekerö.

Efter ungdomsåren i Spånga drog kosan iväg till AIK för spel i B-juniorerna samt A-juniorerna, under två säsonger. Säsongen 2008-2009 drog det söderut och spel i Malmös A-juniorer. Samma höst drog den här gången norrut, till AIK Härnösand och seniorspel i div.1. Efter en långvarig sjukdom drog flyttlasset hemåt igen till Stockholm. När Alex väl hade flyttat hem till Stockholm, så kontaktade hans tidigare AIK-tränare Stefan "Munken" Munkhammar honom. Det innebar spel i div1-laget Bålsta, där han avslutade sin "flyttsäsong". Den gågna säsongen fortsatte han i Bålstatröjan och nu väntar alltså spel i moderföreningen.

Alexander beskriver sig själv och hur det känns att vara tillbaka, med dessa ord;

"För det första så ska det bli skitskoj att börja spela igen i den förening som jag/laget skördade så mycket framgångar i mina tidiga hockeyår. På isen är jag en tjurskalle som hatar att förlora. Jag ser mig själv som en spelskicklig back, som älskar att hålla i pucken "ibland lite för mycket". Men spelet med puck gillar jag, för så länge vi har pucken inom laget, kan inte motståndarna göra mål....

 

Alex, varmt välkommen tillbaka till Din moderförening!

 

http://eliteprospects.com/player.php?player=7212 

 

Hockeyhälsningar

Håkan Strömberg

Sportansvarig

"Blåmärken försvinner, men poängen finns kvar..."