Äntligen var det mycket publik i IVT-hallen. Igår kväll mindes jag tillbaka till säsongen 2003-2004, när jag själv stod i båset som coach för A-laget och det var min första kontakt med Spånga Hockey. Vi var nykomlingar från div.3 och vi hade ett mycket stort krav ifrån styrelsen om att göra ett bra resultat, för annars...

Boysen i det laget gjorde en helt otrolig säsong och resultaten kom och med det så även publiken. Vilket tryck det var i "vår borg", den säsongen. Dit ska vi igen!

Vi var målskillnad ifrån att gå upp i div.1 och få möta AIK, som degraderades till div.1 p.g.a. ekonomiska själ. Bland de viktigaste kuggarna/spelarna i det laget är vår säsongs tränarduo, Erik och Samer. Vilken härlig säsong, det var!

Nu släpper jag mina goda minnen och historiaboken, för att skriva några rader om gårdagens tighta match.

Vi får en katastrofal start på matchen och vi bjöd verkligen Väsby på tre mål, i den första perioden. Det skulle visa sig att det hade vi inte råd med ikväll. Det kommer vi inte att ha råd med, under den här säsongen, när div.2 Norra består av många bra lag. Trots att vi har det mesta utav spelat i den första perioden och vinner skotten med 18-8, så står resultattavlan på 0-3. Inte rättvist! Men efter individuella misstag, så ser resultatet ut så på tavlan.

Ännu mer salt i såret efter den resultatmässigt dåliga förstaperiod, blir det när vår rutinerade spelare som kan snurra upp vilket försvar som helst helt på egen hand, Gustav "Gurra" Asplind blir skadad och tvingas kliva av efter ca halva den första perioden. Hans axel gick ur led i en närkamp i anfallszonen och "Gurra" fick uppsöka sjukhuset. Jag fick sent igår ett svar ifrån honom, om att axeln hade gått tillbaka av sig själv och det väntas vila för honom. Vi får verkligen hoppas att #12 är med på banan igen, om en vecka (4/11) när det är matchdags igen. Krya på Dig, "Gurra"!

Inför den andra perioden, så byter coacherna Erik & Samer ut målvakten "Sebbe", som inte hade någon lyckad kväll, den här gången. Han fick tyvärr inte fortsätta att vara "Spångas vägg", som han har varit mot topplagen Sollentuna och Bålsta i de senaste två matcherna. In kommer David som gör det bra.

Vi forsätter vår framfart och vara det klart bästa laget på banan. Efter 1:28 får vi äntligen hål på en storspelande och "kaffedrickande" Joel Bäckman. Det är speedkulan Jonathan "Jonte" Fagerlund som hänger dit, vårt första mål. Boysen fortsätter att åka och arbeta sönder ett Väsby Hockey och när halva matchen återstod, så kunde "Jonte" skjuta sitt andra mål för kvällen. Den andra perioden vann vi med 2-0 och skotten med 21-10.

Ska vi komma ikapp?

Även i den tredje och sista perioden är vi det klart bättre laget, eller har jag "Spånga-glasögen" på mig...? Nu kom vändningen och vilken härlig moral och kämpaglöd boysen visade. På ca en och en halv minut gjorde vi två mål och vändningen från 0-3 till 4-3 ledning, är ett faktum. Helt otroligt! Vi fortsätter vår framstormning och blir lite för heta framåt och går bort oss med tre forwards djupt i vår anfallszon och våra backar glömmer bort "bredd & djup" i mittzon, som det heter på hockeyspråk. Veteranden och tuffingen, backen Rickard Ferngren fick friläge och han gör inget misstag (tyvärr...). Vi hade behövt hålla vår vändning några minuter till, för Väsby var verkligen i brygga, som det heter på brottarspråk. Hade vi gjort det och inte gjort misstaget att gå bort oss, så är jag ganska säker på att även vårt femte mål hade kommit. Tre minuter efter kvitteringen gjorde ännu en veteran i Väsbytröjan ett mål. En liggande Stefan Markl lyckas få iväg pucken glidande mot mål och oturen fortsätter att grina oss i ansiktet. Pucken glider in under David och den åker turligt in under benskyddet och in över mållinjen, med en knapp styrfart på den "runda trissan". Väsby är åter i ledning, när klockan på resultattavlan, står på 15:00.

Vi försöker samla ihop oss, men de sista fem minuterna av den tredje och det skulle visa sig vara matchens sista period, så kan Väsby styra spelet och vi lyckas inte få in en kvittering i spel sex mot fem. Istället för att etablera ett spel för en kvittering, så tappar vi pucken precis innanför den offensiva blålinjen, eller blir "Perra" hakad, när han tappar pucken...? Väsby vinner tillbaka pucken och de kan göra 4-6 i tomt mål, när matchklockan står på 17:58. Vår coachduo fortsätter att försöka få till en kvittering och suddenspel (eller avgörande straffar), men Väsby kan göra ytterligare ett mål i tomt mål.

Matchen slutar med en 4-7 förlust, men med en skottstatestikvinst med hela 62-30. Ja, som jag skrev i rubriken, så är ishockey inte alltid rättvist.

Något riktigt roligt, trots förlusten är att junioren Patrik "Putte" Wängdahl gör A-lagsdebut ikväll. Bra jobbat, Putte!

Jag tycker att vi är klart det bästa laget i alla tre perioder. Men med några individuella misstag och en resultatmässigt dålig första period, så förlorar vi den här toppmatchen. Hade vi vunnit matchen och fått tre poäng, så hade vi varit serieledare i minst en vecka framåt. Det hade varit härligt!

Det jag vill att laget tar med sig förutom att minimera de individuella misstagen, nu när serien vänder om en vecka. Är vårt spel sett över hela banan och matchen, samt den härliga moral boysen visar när vi vänder ett tungt 0-3 underläge till en 4-3 ledning på trettio minuter.

Nu vänder alltså serien och kampen om en Alltvån-plats fortsätter med sju nya härligt tuffa matcher. Den 4 november är nästa seriematch och då står Mälarö HC för motståndet. Nästa hemmamatch är tisdagen den 8 november kl.19:05 och då kommer i mina ögon, överraskningslaget Ormsta HC på besök.

Redan idag, lördag kan vi få revansch på Väsby. Klockan 16:00 är det nedsläpp i Vilundahallen och match mot Väsby Hockeys A-juniorer.