Efter eftermiddagens bortamatch mot Väsby Hockey, så är vi fortfarande serieledare.

A-juniorerna vann tillslut matchen mot bottenlagen Väsby IK och slutsiffrorna blev 7-3.

Skönt att vinna och få tre nya poäng i kampen om en Allettaplats, trots säsongens sämsta insats i seriespelet säger tränare Kenneth Lehman.

"Det måste vara två för att dansa tango", är ett citat som passar väl in här efter den här eftermiddagsmatchen.

Vi möter ett sargat lag och en sargad förening, som tyvärr har tappat flera spelare och flera hela lag under ett och halvt års tid. Väsby Hockey ställer upp med nio utespelare, varav två spelare som har slutat för ca en och en halv månad sedan samt A-lagets lagkapten Andreas Lilja. Samtidigt som att deras spelartrupp är tunn, så var ett par iväg för att skriva högskoleprov.

Den första perioden slutade oavgjort (1-1) och efter två perioder stod det 2-3 på resultattavlan. När "Hesa Fredrik" ljöd i Vilundahalllen, så hade det blivit fem mål till (4-7 på resultattavlan), fyra från våra iskrigare och ett från en grönklädd spelare. Vi vinner skotten med 40-25.

Målgörare var; André Svartling 2, Axel Karlsson 2, Patrik Wängdahl, Joakim Gustavsson samt Timmy Viinamäkii.

Roligt att vi fortfarande är serieledare och att vi fortsätter vår vinstrad. Det gäller för boysen och tränarna att vara fokuserade under varje träning och varje match, så att denna vinstrad håller i sig. Det gäller att ha bägge skridskorna i isen och de ska även vara knytna ordentligt....

Nu är det höstlovsledigt i seriespelet och nästa match är på hemmaplan, söndagen den 6/11 (undra vem som fyller år då...?). Då är det derbydags, för då står Göta/Traneberg för motståndet. Nedsläpp är kl.15:05.

Avslutningsvis vill jag bara skriva att det var skönt att vi fick revansch på Väsby IK Hockey, efter gårdagens snöpliga förlust när A-lagen möttes hemma i vår borg.

 

Hockeyhälsningar

Håkan Strömberg

Sportchef