Skämt och sido...

Fredagens kväll på Lidingö slutade i dur!

Matchen innehöll två lag som åkte mycket skridskor och forecheckade hårt över hela banan, så vi bjöds på en fartfylld ishockeymatch igår kväll.

Efter ca sju minuter gjorde vi ett individuellt misstag i vår försvarszon och vi bjöd hemmalaget Lidingö på en målchans som de inte gjorde något misstag på. Vi fortsatte vårt hårda arbete över hela banan och det gav utdelning, redan efter en och en halv minut efter deras ledningsmål. Det är "Falköpingsexpressen" #9 Adam "AA" Andersson som kvitterar efter passning från en av våra resliga backar, #7 Daniel Sveen.

Efter 13:39 kommer matchens första utvisning och det är en av våra andra resliga backar, #2 Viktor Good som tacklar en Lidingöspelare vid rödlinjen. Vi klarar av det boxplayspelet, men tyvärr 21 sekunder senare så återtar Lidingö ledningen ändå i matchen (2-1). Resultatet står sig första perioden ut och skotten blev jämna 9-8.

I den andra perioden tar vi över spelet mer och mer. Vi har långa anfall i anfallszonen och vi trycker ner Lidingöspelarna långt ner i deras försvarszon. Vi skapar många målchanser, men det dröjer ända till den femtonde minuten innan vi slår in kvitteringspucken för den andra gången den här kvällen. Det är vår till kvällen mycket duktiga och hårt arbetande andrafemma som kvitterar, genom #17 Fredrik "Strumpan" Strömbäck efter 15:38. Vi fortsätter att skapa tryck mot Lidingömålvakten Tim och efter 17:30 är det vår andrafemma igen som gör mål. Vår "supertank" Linus Hagel lobbar in pucken bakom mål och framför mål står slitvargen och den rutinerade #14 Pär "Perra" Karén som stöter in pucken, bakom en chanslös Lidingömålvakt och vi tar ledningen för första gången i matchen.

30 sekunder efter vårt ledningsmål, drar vi på oss en onödig utvisning genom vår #11 Jonathan "Jonte" Fagerlund,  Det blir två jobbiga minuter och de två sista minuterna utav mittenperioden. Vi fredar vårt mål, genom bra boxplayspel samt bra målvaktsspel av #1 Sebastian "Sebbe" Näslund. Vi vann skotten med klara 8-15.

Att leda med ett mål inför sista perioden är en tuff uppgift och vi förväntar oss ett framstormande Lidingö. Istället fortsätter vi vårt härliga spel över hela banan, fortsätter med snabba spelvändningar och fortsätter trycket mot motståndarkassen. Efter fem minuter gör vi det viktiga 2-4 målet och återigen är det vår andrafemma som gör det. Den här gången är det ombytta roller. Nu är det Hagel som stänker upp pucken i det bortre krysset, efter passning från "Perra". Efter vårt fjärde mål, så fortsätter vi spela mycket bra och vi bjuder inte Lidingö på så många målchanser.

Vi kan till slut vinna den mycket viktiga matchen och det gjorde vi helt klart välförtjänt. Det tyckte även Lidingötränaren Per Wirén. Trots att vi vann slutperioden med 1-0 så förlorade vi skotten med 14-9, men sammanlagt vann vi skotten med 31-32.

Kvällens andra resultat gick också vår väg och det känns riktigt skönt, i kampen om en Alltvåaplats.

Nu väntar en vecka tills nästa match (fredagen den 18/11 kl.19:05) och då är det dags för en hemmamatch mot tabelljumbon Rimbo. Här gäller det att vara fokuserade och ha en riktigt bra inställning, för att vi ska kunna ta tre nya poäng då Rimbo är bättre än vad tabellen visar.

Som avslutning vill jag förklara om rubriken...

Jag fick ytterligare en arbetsuppgift på min redan långa arbetsbeskrivning, samt ännu en arbetsuppgift inom ishockeyledarvärlden. Ikväll var jag materialförvaltare istället för Göran och "Mini" och vilken succé det blev...:)