Tränare Erik Forsgren ger oss några ord inför kvällens drabbning mot Rimbo i vår borg. Glöm inte att komma och heja fram laget i jakten på en plats i alltvåan.

Match!

Är inte det ett av de bästa ord man kan säga...Jag och Samer är två tränare som verkligen älskar känslan man har i kroppen när det börjar dra ihop sig för match.

Nu är det som sagt dags igen och denna gång är det Rimbo som kommer på besök. Ett Rimbo som tog sina första poäng genom en mycket stark seger mot hårdsatsande Sollentuna i förra omgången. När vi mötte Rimbo senast på borta is så spelade vi en krampaktig hockey men lyckades med andan i halsen komma därifrån med 3 poäng. Under säsongen så här långt har vi spelat riktigt bra på bortaplan men klart sämre hemma med undantag för matchen mot Sollentuna. Det måste det bli ändring på idag annars kommer vi att tappa tre viktiga poäng i jakten på en plats till "Alltvåan". Jag tänkte nu ta tillfället i akt att beskriva Spånga Hockeys A-lag säsongen 2011-2012 ur min synvinkel.

Om vi börjar på målvaktssidan så har vi två riktigt jämna och stabila målvakter. Båda är riktigt bra killar som köper situationen som konkurrens innebär på bästa sätt. Sebbe har stått flest matcher och har gjort det på ett strålande sätt, dock så vet och ser han på träningarna att David är med i kampen och inte ger upp "första spaden" hur enkelt som helst.

På backsidan har vi det otroligt bra ställt. Vi kan idag räkna in 11(!) backar i truppen där klassen är hög rakt igenom. Dagsform och tillgänglighet är det som styr valet för mig och Samer om vilka som skall kallas till match. Just på backsidan tycker jag vi har en väldigt bra mix av spelskickliga, tuffa, defensiva och offensiva spelare. Självklart är det mer än bra målvaktsspel som ligger bakom att vi släppt i så pass få mål, och där är våra backar otroligt viktiga.

Bland forwards så kan man lugnt säga att flera spelare verkligen tagit stora kliv framåt i år, vilket var nödvändigt eftersom vi tappade några tunga pjäser från i fjol inför säsongen. Här kan man väl säga att farten är vårt adelsmärke.

Om man ska sammanfatta oss som lag är det att alla sätter gruppen i första rummet. "Laget före jaget" är ett ganska uttjatat uttryck, men som verkligen passar in på årets upplaga!

Kom ner till IVT-hallen ikväll, så ska vi se om vi kan ta med det fina spelet från vår senaste bortamatch mot Lidingö (vinst 4-2), hem till vår egen "borg".

Med Vänlig Hälsning

Erik Forsgren

Tränare