Nu är det verklighet! Spånga Hockey kan nu erbjuda ett lokalt gymnasiealternativ i samarbete med Spånga Gymnasium. Vi kommer att bedriva träning under dagtid med tränare från skolan och klubben. Dessa träningar kommer att vara inriktade på individuell teknik. Ishockey alternativet är öppet för alla som söker till skolan men Spånga spelare kommer att ha fördelen av ett väl koordinerat träningsschema där skolans och lagets träningar inte krockar. Vi ser fram emot att stärka vår Juniorverksamhet ytterligare och att etablera oss i J18 Elit dom närmaste åren.

Utdrag ur Spånga Gymnasiums informationsfolder

Lokal utformning av specialisering Ishockey

Spånga Gymnasium har i samarbete med Spånga Hockey chansen att erbjuda dig specialisering ishockey som ett individuellt val i din gymnasieutbildning. Detta är för dig som vill kombinera en ekonomisk eller naturvetenskaplig linje med en ishockeyinriktning.

Spånga Gymnasium

Spånga Gymnasium har möjligheten att erbjuda högskoleförberedande linjer med olika inriktningar. Vi verkar för en helhetssyn på lärande och kunskap. Varje elev får det stöd och den stimulans den behöver. Sammantaget skapar detta lust att lära mer och verka för en hållbar utveckling. Målsättningen med inriktning mot ishockey är att underlätta för ungdomar att förens ishockeyträning med studier. De högskoleförberedande studier du kan läsa kombinerat med ishockeyn är den naturvetenskapliga linjen samt ekonomiprogrammet.

Specialisering Ishockey

Eleven skall genom teoristudier och målmedveten träning ges möjligheten att utveckla sina idrottsfärdigheter så att den egna förmågan att utöva spelet förbättras. Under dina 3 år på Spånga får du möjlighet att kunna läsa 300 poäng mot ishockey kombinerat med ett högskoleförberedande program.

Spånga Hockey

Spånga hockeys ungdoms och juniorverksamhet är stor och deras fokus är utveckling av spelare. Spångas B-juniorer består i dag av två träningstrupper och två matchlag. A-juniorerna spelar i dag i div 1 och har som mål att ta sig till Regions Elit. Seniorlaget spelar i div 2 och föreningens målsättning är att spela i div 1 inom några år. Föreningen ser samarbetet med Spånga Gymnasium som en mycket positiv del i utvecklingen av spelare samt av föreningen. Spånga vill verka för att eleverna/spelarna ska få en möjlighet att kombinera skolarbete med individuell ishockeyträning, oavsett om man idag spelar i Spånga Hockey eller i någon annan förening.

Tränare

Tränare för ishockeyinriktningen är distriktstränaren Sara Ridderlind. Sara har en bakgrund som ishockeyspelare med ett flertal SM-guld och en elitsatsning bakom sig. Sara har flera års tränarerfarenheter samt en gedigen tränarutbildning. Sara är anställd och arbetar som lärare på Spånga Gymnasium och undervisar även i idrott och biologi.

Välkommen på Öppet Hus!

17 Januari 18.00-20.30

Kontaktuppgifter

Tränare/Lärare

Sara Ridderlind

sara.ridderlind@stockholm.se
Tel: 073 641 32 13

Sportchef

Håkan Strömberg

sportchef@spangahockey.se
Tel: 08-760 19 19