Efter kvällens härliga kämpavinst mot ett krigande hemmalag Sollentuna HC, så...

vågar jag skriva att vi är klara för Alltvåan, när det återstår två omgångar av serie 1.

Det var en tight match med mycket hjärta och kamp, där mycket stod på spel för bägge lagen och det syntes på spelarna. Vi hade en chans att bli klara för Alltvåan vid seger och Sollentuna var tvungna att vinna för att hänga med tåget och kampen om en Alltvåanplats.

Efter en "dassig" och mållös förstaperiod från bägge lagen, där hemmalaget vann skotten med klara 14-7, så kunde vi ta ledningen när matchuret stod på 11:17 och halva matchen återstod. Det är vår heta målgörare #11 Jonathan Fagerlunds som hinner ikapp en glidande puck men "Jonte" tappar balansen. Han är snabbt uppe på benen igen och går runt Sollentunamålet och söker mitten av skottsektorn. Han skjuter iväg ett bra skott mot en troligtvis skymd målvakt och vi gör det viktiga första målet.

Resultatet står sig perioden ut och vi leder med ett mål inför den tredje perioden.

Ställningskriget fortsätter och när det återstår tio minuter av matchen/tredje perioden så gör #16 Richard "Acke" Axell det viktiga 2-0 målet, efter det att han fick ett friläge från den offensiva blålinjen. Skönt med en 2-0 ledning! När klockan stod på 15:08 utvisas vår Micke Lindevall och det vankas en stor storm mot "Sebbe" i kassen. När det återstår ca fyra minuter tar den f.d. Elitseriespelaren Pelle Eklund ut sin och SCHs målvakt, för spel sex mot fyra. Vi krigar i varje moment men lyckas inte få ut pucken och istället kan deras back John Rosendal som hade parkerat framför vårt mål, mitt i slottet sätta den i "Sebbes" vänstra kryss.

Usch vilken nerv...!

SHC fortsätter att spela med sex utespelare och fyrtio sekunder efter deras reducering kan vi genom kvällens tvåmålsskytt "Acke" göra 3-1 i tom bur. Grymt skönt för oss elva nerövsa Spångasupporters på läktaren!

När de återstod 57 sekunder av matchen kan vår "supertank" #22 Linus Hagel göra det avgörande 4-1 målet, också det i tom bur.

Jag summerar denna viktiga match med att ikväll var det mycket hjärta och en stor kämpainsats som avgör, inte skönliret. Vår utpost längst bak, "Sebbe" fortsätter sitt säkra och respektingivande spel och räddar ikväll 41 av SHCs 42 skott. Han leder fortfarande målvaktsligan med en räddningsprocent på 95.06%, grymt starkt "Sebbe"!

En skön och glädjande vinst ikväll som säkrar vår Alltvåansplats och det är grymt starkt gjort av både spelare och tränare/ledare!

Mycket överraskande är att storsatsande och hårdtränande Sollentuna HC som har ett uttalat mål om att gå upp i dvi.1 den här säsongen, får troligtvis ta den långa och mycket svåra vägen för att nå sitt mål.

 

Nu väntar en hemma- och en bortamatch innan Alltvåan startar den 9 december. Nu närmast på fredag kommer serieledarna Bålsta HC på besök till vår borg. Nedsläpp är som vanligt kl.19:05. Välkomna!

 

Hockeyhälsningar

Håkan Strömberg

Sportchef