Efter kvällens hemmaseger mot Bålsta HC, så är även vårt B-Juniorlag....

klara för Allettan.

Det känns fantastiskt att tre av våra fyra representationslag är klara för spel i Allettan (AJ & BJ) respektive Alltvåan (A-laget). Vårt fjärde lag (BJ2) är serieledare i deras serie, efter ännu en seger i eftermiddags borta mot Mälarö HF med klara 1-4. Jag kan tyvärr inte skriva något mer om BJ2-segern idag, då jag inte har några uppgifter om målgörare mm.

Men det har jag för vårt BJ1-lags match, tack vare Games on line.

Kvällens match var viktig för kampen om en Allettanplats. Vi mötte ett på nyttfött Bålsta HC som har vunnit ett par raka matcher. Det skulle bli en tuff uppgift.

Det är en jämn match och först efter 16:24 i den första perioden, kan vi göra matchens första mål och det är Viktor Brokvist som hittar rätt. Vi vinner skotten med 11-8.

Den andra perioden är jämn den också och vi lyckas göra två snabba mål som tar oss till en 3-0 ledning. När matchuret stod på 13:44 gör Anton Nordström 2-0 och bara sex sekunder senare kan Hampus Alenlöv gör vårt tredje mål.

Vi kliver in i den tredje perioden med en 3-0 ledning och det känns inte alls betryggande då vi har släppt in motståndarna igen, i de två senaste matcherna. Men den här söndagsmatchen behåller vi fokusen och när matchuret stod på 8:38 kommer matchens fjärde mål från oss och den här gången är det Johan Sorkin som hittar rätt.

När det återstod drygt fyra minuter av matchen, gör Bålsta sitt första och ända mål för kvällen. Men drygt en minut senare gör vi matchens sista mål och det är för kvällen vår tvåmålsskytt Hampus Alenlöv som gör vårt femte mål. Skotten i den sista perioden blev 14-8 och totalt vann vi skotten med 39-26.

Det känns jätte skönt att vi har avancerat till Allettan med två omgångar kvar av serie ett. "Moroten" för de två sista matcherna är att vinna serien eller att bli tvåa. Allettan startar den 8 januari 2012.