En historisk seger kom i IVT-hallen, på Luciakvällen när vi besegrade Väsby IK Hockey.
Nu var det dags för revansch efter de två tidigare förlusterna mot det f.d. storlaget och de forna 'Elitserielaget', Väsby IK Hockey. Bortalaget började matchen bäst och höll i taktpinnen de första tio minuterna. Vi växer oss in i matchen och börjar skapa fler och fler chanser mot Joel Bäckman i kassen. Det är en ganska snäll tillställning men trots det blir det en hel del utvisningar för bägge lagen. När klockan stod på 15:40 i period 1, får huvuddomre Stephan Söderberg en puck på sig och perioden bryts, så att domaren får vila och ta hand om skadan. Isen spolas och de sista minuterna av period 1 spelas färdigt. De minuterna skulle visa sig vara 'lyckliga minutrar' för oss. När matchuret stod på 17:31 kommer matchens första mål. Det är vår unga framtidsspelare Patrik 'Putte' Wängdahl som sätter pucken i mål, efter en passning från 'Jonte' Fagerlund. Bara en och en halv minut senare hittar vi målet igen och det är 'Falköpings-Expressen' Adam Andersson som gör målet efter ännu en passning ifrån 'Jonte'. Vi leder med 2-0 trots att vi förlorade skotten med 8-12. Nu blir det en kortispaus a'la ungdomshockey. Det är nog inte vad de vittröjade behövde efter 'vår urladdning under de sista fyra minuterna. Vi får en viktig start på mittenperioden, när Richard Axe'll ökar på 'vår ledning till 3-0, efter 4:42 i den andra perioden. Resultatet står sig och skotten blir omvänd från den första perioden, 12-8. Jag tycker att vi spelar och genomför en mycket bra andra period och vi leder matchen rättvist. Att leda en match med 3-0 brukar vara en 'tuff' uppgift, brukar man säga... Det är till en början en jämn tredje period, men vi börjar att spela mer avvaktande och samtidigt går Väsby på sin rutinerade 'gubbar' och vi tillbringar mycket tid i vår försvarszon. Samtidigt drar vi på oss några utvisningar. När halva den tredje perioden återstår kommer tillslut Väsbys första mål i matchen. Det är den rutinerade backen 'Ferngren' som efter en offensiv uppåkning kan hitta ett hål bakom en storspelande 'Sebbe' Näslund i vårt mål. Bara två och en halv minut senare kommer ännu en reducering och då står matchuret på 11:38. Väsby fortsätter sin anstormning mot vår 'vägg'. Efter några nervösa minutrar, för mig i alla fall...:) så kan vi börja lyfta upp spelet igen. När matchuret stod på 18:36 kommer det förlösande 4-2 målet, efter att 'supertanken' Linus Hagel sätter upp pucken högt från ett nära läge framför Joel. Väsby försöker få in en reducering, med att spela 6 mot 5. Istället för en reducering kan vi göra vårt femte mål (öppet mål) och det är Richard Axe'll som gör sitt andra mål för kvällen. En riktigt skön och välförtjänt seger! Viktigt att vi får med oss tre poäng, så att vi inte tappar mark direkt i starten av Alltvåan. Skönt också att vi äntligen kan vinna över Väsby, efter två riktigt bra genomförda matcher av de tre som vi har spelat mot varandra den här säsongen. Nu laddar vi om och lägger full fokus på torsdagens träning och den svåra bortamatchen nu på fredag, mot Mälarö HF. Nästa hemmamatch är på tisdag den 20/12 och då kommer seriesegraren av den södra serien, Bajen Fans på besök. Nedsläpp är kl.19:05. Jag vill redan nu tala om att det kommer att komma mycket åskådare, så kom gärna i god tid. Välkomna! Hockeyhälsningar Håkan Strömberg Sportchef P.S. Här kommer ett mycket kort referat från Bålstamatchen. Jag har tyvärr inte haft tid att skriva ett ref. tidigare. Vi var inte alls med i fighten i den första halvan av matchen. Vi saknade många av de viktiga ingredienser som man behöver i en ishockeymatch. Ju längre matchen gick, så arbetade vi oss in i matchen mer och mer. Resultatet är jämt och det beror på att 'Sebbe' är en vägg även denna kväll. Efter första perioden stod det 1-0, efter andra perioden stod det 2-1. Efter knappt en minut så kvitterar vi till 2-2. Men efter ett individuellt misstag i vår försvarszon, så kan Bålsta göra det vinnande 3-2 målet. Ett rättvist resultat i premiären av Alltvåan, mot seriesegraren av vår serie 1. D.S.