Nu på fredag (6/1) startar Alltvåan igen efter jul/nyårsuppehållet, då borta mot M/B.

Jag skickade några frågor till en av A-lagets tränare, inför omstarten av Alltvåan.

 

God fortsättning Erik 'Eken' Forsgren!

Mina två första frågor till Dig är de här två;
Kommer vi att få se som tidigare säsonger, att spelarna 'lägger av att spela' nu efter uppehållet?
Hur ska Du och Samer förhindra det?

Tjena Håkan. Jo, när jag och Samer tog över inför säsongen så var vi väldigt tydliga med att ska man vara med i truppen denna säsong så ska man också vara redo för att spela långt in i Mars. Så för att svara på din fråga, jag vet att alla spelarna är sugna på att få spela ett kval till div 1.

Hur ser det ut i spelartruppen? Är det några förändringar som Du vill berätta?

Ett par förändringar kommer det att bli. Christian Horndahl deklarerade tidigt att han inte kommer att kunna spela efter nyår så han försvinner. Sen så har Fredrik Strömbäck åkt på ett stort jobb som han är tvungen att fullfölja mellan vecka 2-7 detta medför att han missar i stort sett hela alltvåan. Även det har vi vetat om under en längre tid.
När det gäller spelare in så har trotjänaren Ebou Stelin snörat på sig rören igen, han är sugen men som nybliven trebarnsfar har han inte kunnat få ihop tiden för att spela förrens nu. Men från nyår så har han kört och är redo ganska snart.
Sen fick vi ett samtal strax innan jul där Daniel Sahlman meddelade att han är grymt motiverad och gärna vill spela. Han lämnade ju oss strax innan seriestart pga motivationsproblem, men nu är motivationen på topp så även "Salle" kommer att ingå i truppen from Januari.

Båda dessa killar kommer att hjälpa oss att höja kvaliteten vilket kommer att vara väldigt viktigt i jakten på en plats i kvalet.

Hur har Ni tränat under uppehållet?

Det har varit väldigt lugnt, mellandagarna var helt lediga tex. Men det ser jag bara som possitivt då "suget" är det viktigaste vi har på den här nivån. Alla spelarna har nu kört två pass efter uppehållet och man ser verkligen att det har varit nyttigt med lite vila. Farten har varit väldigt bra de första passen och alla ser fram emot att få börja att spela matcher igen.

Vilka spelsekvenser kommer att avgöra i Alltvåan?

Viljan att vinna är väldigt viktig i denna serie då den är så otroligt jämn. Vi kommer att förlora matcher och då gäller det att resa sig så snabbt som möjligt igen. I en serie som "alltvåan" kommer det att handla om små marginaler ända in i sista omgången.
När det gäller spelet så måste vi får igång vårt spel i numerära överlägen (PP), att vi trots otroligt dåligt spel i PP kan vara med i toppen tyder på att utvecklingsmöjligheterna för oss är stora. Ett bättre PP kommer ge oss bättre möjligheter att vinna fler matcher.

Kommer Ni att lägga någon extra fokus på något, nu på träningarna?

Special teams, alltså spel i numerärt under- och överläge kommer vi nöta en hel del på. Sen måste vi se över vårt sätt att göra mål, de två sista matcherna så lyckas vi bara göra ett mål under ordinarie speltid. Det kommer ju såklart inte att räcka i längden.

Vilket mål har Ni i Alltvåan?

Vi ska ta oss till kvalet för en plats i div. 1

Har något överraskat Dig och Samer?

• i spelartruppen

Jag vet inte om det överraskat oss, men den kämpaglöd och vinnarvilja som finns i truppen är grym. Jag har aldrig varit med om ett lag som är så svårslaget som vi är. Alla spelarna kör hela vägen in i kaklet i varje match!

• i motståndarlagen

Nja, skulle väl kanske vara kvaliteten som jag tycker är väldigt hög. Enligt mig så skiljer det väldigt lite kvalitetsmässigt mellan "Alltvåan" och "Fortsättningsserien" i div 1.

Vad tycker Du så här långt har varit positivt i föreningen Spånga Hockey?

Allt ;)
Nej, skämt och sido. Jag älskar att föreningen är på frammarsch, tittar man på junior och a-lagssidan så är alla lagen med i toppen av sina respektive serier. Att vi sen har mycket spelare i varje trupp är underbart.
Spånga är en förening som stått i skuggan för Järfälla, Väsby och till viss del även Sollentuna. Men jag tycker det ska bli väldigt intressant att se tillbaka på dessa föreningar om 3-4 år, då kan mycket väl Spånga leda "utvecklingen".
Rågrunden finns här, nu gäller det "bara" att förädla det och utveckla föreningen i en lagom takt.

Vad kan vi som förening förbättra?

Jag är ju inte så djupt insatt i föreningen, så det är en svår fråga för mig att ta ställning till.
Men något som jag ser som viktigt är att vi måste låta det ta den tid det tar, annars kommer vi att få växtvärk. Planen måste vara långsiktig men på en gång kännas här och nu. Om allt går vägen i år kan vi ha två juniorlag i Regions Elit och ett A-lag i division 1 inom ett par år. Det är då viktigt att inse att vi måste ta hela föreningen ett steg längre fram, men ändå hålla kvar det som är signifikativt för Spånga Hockey, nämligen glädjen och "småklubbskänslan" i storstan.
Våra lag i föreningen kommar att vinna och förlora matcher gå upp och åka ur serier. Men det får aldrig bli så att vi tror mer om oss själva som förening än vad vi är, nämligen en plantskola och en förening där vi utvecklar grabbar och tjejer både som spelare och som människor.

Till sist vill jag önska Er ett stort LYCKA TILL i Alltvåan!

Tack Håkan.
Ja nu kör vi och hoppas att publiken från Bajen matchen följer oss även i fortsättningen.