Tre av våra fyra representationslag startade igång i helgen efter jul/nyårsledigheten.

Tvärr så blev det ett tråkigt avslut på jul/nyårsledigheten.

I fredags (6/1) startade A-laget sitt seriespel igen och för motståndet stod hemmalaget M/B Hockey. Tyvärr så var vi inte riktigt vakna efter juluppehållet samt JVM-matchen... utan M/B hade en bättre fart på skridskorna än vad vi hade och alla fifty-fiftypuckar vanns av de rödklädda.

Inför den sista perioden var resultatet jämt (2-1 till M/B), men efter ett par onödiga utvisningar så kunde M/B punktera matchen med tre snabba mål. Matchen slutade 7-2 och M/B vann skotten med klara 39-24.

Roligt var att comebackande Daniel "Salle" Sahlman visade att han är riktigt hockeysugen igen, med att göra våra två mål denna eftermiddag.

I söndags var det dags igen för match. Den omgången skulla ha spelats den 3/1, men både vi och Botkyrka ville flytta den då det var tight in på ledigheten. Förra säsongens div.1 lag Botkyrka (lika matchställ som NHL-laget Boston Bruins...) var för svåra denna söndagkväll.

Även här var resultatet jämt men rapporterna och skottstatistiken säger att Botkyrka var lite bättre och hetare denna kväll. Botkyrka vann till slut med 4-2.

Nu väntar en tuff matchvecka, med två hemmamatcher mot både serieledarna samt serietvåan. Ikväll kommer serietvåan Haninge HC till IVT-hallen och på fredag (13/1) kommer serieledarna Bålsta HC på besök. I bägge dessa matcher, måste vi hitta vinnarspåret samt viljan/inställningen vi hade innan juluppehållet.

 

A-Juniorerna, tog färjan till "ön" för omstarten i Allettan. Även i den matchen blev det förlust (2-5). Tyvärr så blev det förlust i denna stökiga match, men redan nu på lördag (14/1) har vi möjlighet att hitta vinnarspåret igen. Då kommer Trångsunds IF på besök kl.16:35.

 

B-Juniorerna (lag 1) hade i söndags premiär i Allettan och för motståndet stod Visby/Roma. Även i denna fjärde match blev det en Spångaförlust. Trots en tvåmålsledning inför den tredje perioden, så blev det förlust i sudden.

Nya tag tar B-Junioerna nu på torsdag (12/1), då väntar det bortamatch mot M/B Hockey. Ska Spånga Hockey få revansch då, för A-lagets förlust den 6/1....

 

Nu tar vi nya tag och får en bättre fortsättning på vårt nya hockeyår!

 

Hockeyhälsningar

Håkan Strömberg

Sportchef