Radioreporten Lennart "Hansson Hörna" Hansson, som rapporterar från, om och kring ishockeyn i div.1

har nu gjort en sammanställning efter en tredjedels spel av Alltvåan.

 

Serien kommer fram till den 24/2 att redovisas veckovis. Serien startade redan i december 2011 med fyra omgångar.

Fram till den 10/1 har samtliga åtta lag spelat sju matcher och mött varandra en gång. Fredagen den 13/1 vänder serien.

AllTvåan innehåller denna säsong 21 matcher. Det betyder att lagen får sig en ordentlig genomkörare inför kvalserien till Ettan.

Lagen presenteras i tabellordning.

1) Botkyrka     17 poäng

Botkyrka föll överraskande ur division 1 där laget hade marginalerna emot sig i slutskedet av serien.

Botkyrka startade serien med en förlust på bortais mot Väsby, men har sedan vunnit fem matcher och tog bonuspoängen i bortamatchen mot Haninge. I omgång 7 kom en viktig seger i hemmahallen mot M/B med 3-2 som gjorde att Botkyrka fick ett litet försprång till jagande Haninge och Bålsta som båda förlorade sina bortamatcher i omgången.

Nu vänder serien och på fredag är det Väsby som kommer på besök och då vill Botkyrka ha revansch.

2) Haninge       13 poäng

Haninges första förlust kom i omgång 6 när laget på bortais förlorade med 2-5. Här citerar jag klubbens eldsjäl Daniel Dickman som skrev så här på Facebook efter matchen:

Torsk med 5-2 emot Bålsta. Gnälligare publik får man leta efter. "sluta klappa, jag hör inte när domaren blåser". "sluta heja, det låter så högt". Nog för att det är söndag, men vi är i en ishall inte i kyrkan.

I omgång 5 vann Haninge inför nästan 600 personer mot Bajen Fans med 4-3.                                                     

I omgång 7 spelade Haninge borta mot Spånga. Haninge vann första perioden med 3-0 men förlorade matchen med 3-5.

3) Bålsta           13 poäng

Bålsta var det lag som först blev klar för spel i AllTvåan av de åtta lagen. Laget har inte dominerat på samma sätt i början av serien men i hemmahallen blev det i omgång 5 blev det vinst mot Väsby 4-1 och i omgång 6 mot Haninge med 5-2

Poängförlusterna har kommit mot Botkyrka borta 2-4 och hemma mot M/B som fick bonuspoängen på straffar. I omgång 7 blev det storförlust mot Bajen Fans som vann med 7-1.

4) Bajen Fans    11 poäng

Bajen Fans spelar sina hemmamatcher i M/B Hallen. Laget har börjat lite trevande och får kanske uppleva att spelstandarden i AllTvåan kanske är något bättre an laget räknat med.

I den sjunde omgången visade Bajen att laget är på gång igen och besegrade Bålsta med hela 7-1.

5) Spånga           11 poäng

Spångas största prestation så här långt i serien är när laget i sin hemmahall inför över 300 personer vinner på straffar mot Bajen Fans och tar två poäng. Det stod 0-0 vid full tid och förlängningen blev också mållös.

I omgång 7 vänder Spånga underläge från första perioden mot Haninge 0-3 till vinst 5-3.

6) M/B Hockey     9 poäng

M/B har bara en trepoängare men har lyckats ta poäng i ytterligare tre matcher. Laget har spelat flera matcher där det bara skiljer något mål från ytterligare poäng.

I omgång 7 blir det en ny uddamålsförlust borta mot Botkyrka med 2-3.

7) Väsby               9 poäng

Väsby startade serien med vinst mot Botkyrka. Därefter följde det fyra raka förluster innan laget börjar vinna igen. Vinst hemma mot M/B med 7-3 följs upp med en ny vinst i hemmahallen mot Mälarö 6-4.

Dessa två vinster kommer kanske att vissa sig extra viktiga så att Väsby inte skall tappa kontakt med lagen ovanför. Upp till tvåan och trean i tabellen är det ju faktiskt bara fyra poäng.

8) Mälarö              1 poäng

Mälarö var det lag som sist tog sig till AllTvåan. Laget var nära att ta tre poäng mot M/B men det blev till slut bara en poäng då laget föll i förlängningen. Det är lagets enda poäng och avståndet uppåt blir bara större och större.

 

/Lennart "Hanssons Hörna" Hansson