Tyvärr så blev det en förlust i tisdagens bortamatch.

Efter två fina segrar så var det då dags för ännu en tuff utmaning i årets otroligt jämna Alltvåa.
Motståndet denna gång var Väsby, ett lag som jag och Samer tränade förra säsongen. Så självklart är det en match man vill vinna lite extra.

Ett stort problem under vår tid i Väsby var närvaron på träningar och matcher, som det verkar så finns problemet kvar. Till denna match så kommer dock Väsby med sin absolut bästa uppställning, då har laget enligt mig en av seriens absolut bästa trupper. Med spelare som Markl, Paulsson, Örnberg, Lilja, Fredriksson, Ferngren osv så har de minst lika mycket rutin av allsvenskan och div 1 som Bajen.
Hade de haft en större närvaro av dessa spelare så tror jag laget hade haft en ännu större chans att ta steget in i div 1 kvalet.

Nu till matchen. Vi startar första perioden riktigt bra, högt tempo och stor rörlighet var våra order till spelarna innan matchen. Precis som vi önskat så är det precis vad vi gör under första 20 minuterna. Vi tar också ledningen genom Lukas Larnesjö, viktigt för oss att visa oss själva att vi kan starta matcher på ett bra sätt. Efter första perioden var jag mycket nöjd och ville egentligen bara att vi skulle lägga in en växel till.
Tyvärr blev det inte så, i andra perioden blir det mycket utvisningar åt båda håll och där är vi helt klart det laget som hanterar det sämst. Väsby gör två mål i PP och vi kommer knappt till avslut på våra PP möjligheter. Jag vet att man som försvarande lag gärna tar åt sig äran för att man gör ett bra jobb Box Play. Men tyvärr Väsby, enligt mig så är det vi som är alldeles för håglösa och inte har samma inställning som vi har i 5 mot 5 spel.
Ställningen är alltså underläge 1-2 efter två perioder.

Inför tredje tryckte vi mycket på att vi tjänar på högt tempo få avblåsningar och inte för många och onödiga spelavbrott. Vi ville att vi skulle lägga all fokus på spelet inte fastna i några gruff, snack med domaren eller annat som vi inte kan påverka. Grabbarna tog till sig, vi körde verkligen på och efter 5 minuter lyckas vår bästa femma för kvällen med Jonte, Adam, Salle, Ögren och Ebou få ordentlig press på Väsbys backar. Det slutade med att Jonte kunde trycka in kvitteringen till 2-2. Efter lite hattande i femmorna tycker vi att i dessa spelare ha hittat en bra mix, framför allt så gör det mycket att Jonte och Adam åker så sjukt mycket skridskor. Lägg sen till Salles smarta centerspel och två stabila backar så blir det bra, helt enkelt :)
I det här läget av matchen kändes det som om vi skulle ta över, när vi sen även fick möjligheten i PP vill man ju tro att nu sitter pucken! Men vad händer? Huvudlöst spel ställer till det rejält för oss, två frilägen mot oss som dessutom resulterar i ett mål som skulle visa sig vara matchavgörande är under all kritik.
Att vi sen med 3 minuter kvar av matchen har möjligheten att spela 6 mot 4 i två minuter gör mig inte gladare, eftersom vi även denna gång inte lyckas skapa några heta chanser.
Torsken med 3-2 är sen ett faktum.

När man sen åker hem och funderar vad som inte funkar så kan jag än en gång slå fast att vårt PP är för svagt. Självklart har spelarna en del i det, men den största "boven" är jag själv. Som tränare är det min uppgift att få detta att funka, punkt slut!
Jag kommer nu att gnugga mina två hjärnceller mot varandra och komma med något vettigt till vår träning på Torsdag. Jag vet att jag nämnt det förut, men ska vi vara med och kvala till div. 1 är det av största vikt att vi börjar leverera på samma sätt i PP som vi gör i 5 mot 5.