Fredagens match mot Bålsta blev för svår för oss, förlusten skrevs till 5-1 efter att vi förlorade den första perioden med 3-0.

Fredagens match mot Bålsta blev för svår för oss, förlusten skrevs till 5-1 efter att vi förlorade den första perioden med 3-0.

En sak som Samer och jag bestämde oss tidigt för när vi började som tränare var att aldrig skylla en förlust eller ett dåligt resultat på skador, sjukdomar eller annan frånvaro.

Inte heller den här gången ska jag skylla på det, men att vi saknade nio (!!!) stycken ordinarie spelare gjorde det väldigt svårt för oss att sätta ihop formationer. Vi fick t ex kalla in två juniorer som aldrig hade spelat i a-laget tidigare nämligen Felix Herlin och Denny John. Även Tomas Bucht och Krister Björkman som inte spelat några matcher på väldigt länge ställde upp för att fylla ut truppen. Krister spelade senast innan jul och Tomas senaste matcher på a-lagsnivå var säsongen 2008-2009 då han var med och spelade upp Vallentuna till div. 1.

Vår tredjeformation bestod av fyra backar och en forward, en ny upplevelse minst sagt.

Vi började annars matchen helt ok tycker jag, under första perioden så skapar vi en hel del lägen men har inte riktigt skärpan i våra avslut. När perioden var slut ledde Bålsta med 3-0, vilket kändes ordentligt i överkant då jag tyckte att vi verkligen var med spelmässigt. Ett par individuella  misstag blandat med mindre bra avslut när våra lägen dök upp gjorde att vi tyvärr tappade matchen redan där.

Andra perioden var nog mer ojämn spelmässigt, hade ett par lägen men Bålsta radade upp lägen där de sin vana trogen passade bort eller visade dålig fokus när deras chanser dök upp. Jag återkommer till Bålstas uppträdande lite senare.
Trots spelövertaget under andra perioden så lyckas bara Bålsta sätta en puck, mycket pga av deras egen fokus men också pga att Spånga anno 2011-2012 är ett gäng riktiga krigare.

I periodpausen inför tredje perioden så bestämmer vi att nu ska vi höja oss och absolut inte förlora perioden. Sen vad det räcker till får visa sig. Jag tycker vi gör en riktigt bra period, den slutar 1-1 efter att Rickard "Acke" Axell spräcker Linus Hildebys nolla i Bålsta kassen.

Ska man sammanfatta matchen så tycker jag att vi krigar på i vanlig ordning, men att idag var Bålsta ett alldeles för bra lag. Med lite tur kanske vi kunde ha gett dem en match resultatmässigt ända in i slutet men ikväll så var vi inte effektiva nog, samtidigt som att vårt försvarsspel lämnade en hel del att önska.

Hos oss efter en sån här match är det såklart svårt att höja någon över de andra, vi förlorar som ett lag och vinner som ett. Men de jag vill nämna är Denny John och Felix Herlin, båda två gör det riktigt bra. Felix är född -95 och har ett stort spel inom sig och är han bara seriös i sitt sätt att vara tror jag han har en stor chans att ta sig in i a-lagstruppen till nästa säsong. Så förhoppningsvis så har vi inte sett dessa grabbar för sista gången i a-lagströjan. Av övriga spelare så tyckte jag att "Micke" Lindevall, "Perra" Karén och Linus Hagel gör det riktigt bra. Linus fick jag t ex ringa in på matchdagen då han har varit sjuk hela veckan. Men hans ben såg pigga ut och jag hoppas att när vi äntrar IVT-hallens is för träning på Måndag så kommer flertalet av de som saknades ikväll återkomma efter sina sjukdomar med pigga "buggar".

Vi har denna säsong mött Bålsta fem gånger, och det är samma visa varje gång. De tycker domaren är kass och deras spelare uppträder allt annat än sportsligt. I mitt tycke så spelar serien bästa spelare i Väsby, nämligen Andreas Paulsson. Men efter honom tycker jag att 3 x C(K)arlsson i Bålsta är seriens bästa spelare (obs! jag räknar inte in mina egna spelare). Men alla de tre spelarna har stora problem att lägga fokus på rätt saker under matcherna. Bröderna Carlsson (Michael och Daniel) har förvisso ändrat sig en hel del sen jag mötte dem för 7-8 år sedan, men deras skicklighet kommer inte fram tillräckligt mycket pga allt "skit" som de håller på med under matcherna. När det gäller Anderas Karlsson så förstår jag inte hur en sån spelare kan fortsätta och fokusera på så mycket annat än det som det faktiskt går ut på, att vinna matchen och ge sitt lag det man är bäst på. Om de här spelarna och några till i Bålsta lägger fokus på att vinna matcherna, inte håna motståndare med könsord, håna domare, skrika mer när man gör 5-0 än när man gör 1-0 osv är de mina största favoriter till att ta platsen i div. 1.
Jag vill även förtydliga att det här är helt och hållet mina egna uppfattningar!!

Mvh
Erik Forsgren
Tränare