Boo HC är mycket stolta över att ha rekryterat Ola Andersson som ansvarig för senior och juniorverksamheten. Detta är en ordentlig förstärkning av vår sportsliga organisation och styr mot föreningens långsiktiga mål. I uppdraget ingår bl a att vara huvudtränare för J18!

Ola Andersson är född 1962, hockeyfostrad i Huddinge har en lång och gedigen karriär både som tränare och spelare.

Tränarkarriären inleddes med Huddinges hockeyskola och följdes sedan av föreningens 87:or, 93:or och J18 med spelare som exempelvis Dick Axelsson, Jhonas Enroth och Linus Klasen.

Efter tiden som tränare Huddinge har Ola tränat såväl junior som seniorlag i bl a Hammarby, Wings och Segeltorp.

Efter dessa år som tränare för framförallt seniorlag återgick Ola till att träna junior- och ungdomslag och då i Nacka som han efter sju år lämnade inför denna säsong. 

Den senaste säsongen har Ola varit ungdomsansvarig i Österåker Vikings.

Som spelare debuterade han i Huddinges A-lag som 15-åring. Ola var med och vann TV-pucken med Stockholm år 1978 och hade då lagkamrater som exempelvis gamla Boo-tränaren Jens Öhling. Samma säsong var han även med och vann dåtidens Stockholms Hockey Cup, S:t Erikscupen med Huddinges 62:or.

Efter nio säsonger som hockeyspelare i Huddinge blev det två säsonger med Djurgården och lika många SM-guld. Tyvärr avslutades karriären efter efter ett par säsonger i SSK pga allvarliga skador.

Ola kommer under våren att avsluta sitt uppdrag i Österåker men kommer redan nu komma in lite i A-lagsverksamheten samt börja arbeta med J18!

Arbetet med att bygga lagorganisationer för dessa två lag är igång och redan nu kan vi säga att Ola personligen kommer att ta huvudtränarrollen för J18. 

Vi är mycket glada att Ola väljer att återkomma till Nacka kommun och denna gång till Boo Hockey.

Vi önskar honom varmt välkommen till vår verksamhet!

Styrelsen Boo HC