Idag hölls ett möte mellan kommunledningen och ishockeyföreningarna i Nacka! Extra glädjande var det höga deltagandet och det stora engagemanget från både medlemmar och kommunens representanter.

Kommunen representerades framförallt av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M) tillsammans med Gunilla Grundevall-Sten (L), Hans Peters (C) och Jan-Eric Jansson (KD), samtliga i kommunstyrelsen. Även Richard Wendt (M), ordförande i fritidsnämnden samt Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör medverkade.

Kommunen gick igenom den tänkta planen för centrala Nacka (Järlahöjden), där ambitionen är att bygga två nya ishallar i direkt anslutning till varandra, tidshorizonten är ca 3-4 år. Det klargjordes också att befintliga ishallar på Järlhöjden kommer att rivas innan de nya ishallarna är byggda, detta innebär att man kommer att ersätta dessa med temporära ishallar.

På mötet diskuterades det mycket kring just de temporära ishallarnas nödvändighet, dvs kan man inte bygga de nya innan man river de befintliga, detta är dock inte möjligt pga logistiska orsaker då ombyggnationen av hela centrala Nacka är ett mycket stort infrastrukturellt projekt. Invånarantalet i Nacka förväntas öka med närmare 50% de närmsta 12 åren.

Hockeyföreningarna tillsammans med dess medlemmar lyfte fram vikten av att två ishallar i direkt anslutning till varandra är en förutsättning för en väl fungerande verksamhet och att om så inte blir fallet så kommer det få återverkningar på samtliga föreningar.

Positivt att ta med sig är att både kommunen och medlemmarna visade ett stort engagemang i frågan och att vi från föreningarna har stor möjlighet att påverka hur de nya ishallarna bör konstrueras för en optimal verksamhet.

Hockeyföreningarna kommer gemensamt att återrapportera hur projektet fortlöper och vill rikta ett stort tack till alla för ert engagerade deltagande.

Pierre Bergström

Ordförande Boo Hockey