Ibland får man besked som gör att man får ta ett extra andetag, stanna upp och fundera ett slag.

Örjan Lignell avled tragiskt i sitt hem under fredagskvällen, ett besked som många av oss mottog med förvåning, bestörtning och ledsamhet. Örjan har varit med oss i Grödinge SK under många år, bl.a. som materialförvaltare för A-laget.

I en förening arbetar många människor ideellt, sida vid sida i med- och motgång, vid vinst och förlust. Det tråkiga är att vi alla inte alltid hinner reflektera över varandras existens. Vi tar varandra för givet och kanske inte säger orden som formuleras i huvudet, kanske ett enkelt "tack" eller "kul att se dig". Överallt där människor samlas syns och hörs alla de som gör någonting iögonenfallande, spektakulärt eller överraskande. Sen finns det en mängd människor, kanske i bakgrunden, som bara existerar och gör sitt. Utan att synas på ett spektakulärt eller bullrigt sätt, de bara finns där. 

Örjan var en person som för mig bara fanns där, sittandes på bänken på Grödingevallen med en kaffe i handen. Örjans familj var alltid med och alla bidrog på ett generöst och ödmjukt sätt med allt som kunde tänkas behövas, sälja entrebiljetter eller lotter under Grödingecupen. Leta bollar i ån eller bland tistlar och taggbuskar. Allt sådant som vi alla tror att någon annan gör.

På lördag den 11 september spelar A-laget hemmamatch klockan 16:00. Vi hoppas att alla som läser detta kan lägga undan sin "vardag" en stund och komma ned till Grödingevallen för att hedra Örjan och framförallt hans familj i en svår stund.

Våra tankar går nu till Örjans familj, ord kan sällan övervinna sorgens tårar, men vi tänker på er i denna tunga stund.

Örjan blev 42 år.

 

Styrelsen Grödinge SK