På lördagen begav vi oss med två lag till Hallstavik för inomhus-cup.

I lag Vit startade vi mot Häverödal, arrangörsklubben. Vi hade svårt att få igång spelet men kunde ändå vinna med 2-0 efter mål av Emma och Flisan. I nästa fajt stod Fanna för motståndet. Det såg ut som om vi hade glömt att det krävs hårt jobb i starten för redan efter tre minuter stod det 0-2 efter två tydliga försvarsmissar. Vi repade oss lite spelmässigt men var stressade och otajmade och förlorade rättvist. I tredje matchen mötte vi Rimbo B. Även här bjöd vi på en rejäl markeringsmiss och det stod 0-1 efter tre minuter. Här ägde vi det mesta av spelet och nu skapade vi också chanser för att både kvittera och ta ledningen, men några mål blev det inte och matchen slutade 0-1. Mot Östhammar, i den sista gruppspelsmatchen, var vi tvungna att vinna för att överhuvudtaget ha en chans att gå vidare. Det började bra och vi tog ledningen genom Karro tidigt i matchen. Vi ägde spelet och Östhammar hade svårt att skapa klara lägen, men det är ju alltid nervöst när det bara står 1-0 och till slut kom också tvåan och trean, genom Linda och Karro ytterligare en gång. Sex poäng visade sig dock vara otillräckligt när Fanna besegrades av Rimbo B, och vi blev bara trea i gruppen. En skuffelse, som Majsan sa.

 

Lag Röd började dagen mot Norrskedika. Det blev en fysisk och tuff kamp med väldigt lite skönspel. Norrskedika tog ledningen efter tio minuter och vi jagade desperat i slutet. Efter ett av de få snygga anfallen satte Jossan 1-1, framspelad av Elin och Hanna. I den andra matchen stod Bälinge för motståndet. Här fick vi mer tid och lyckades hitta våra offensiva utgångspositioner på ett betydligt bättre sätt och några snygga mål trillade in också. Alice drog in ett tungt skott från distans efter en av sina eleganta snurrfinter. Kudden gjorde 2-0 snyggt assisterad av Jossan och Ylva. Slutligen samarbetade Julia och Jossan snyggt ute i vänsterhörnet efter en hörna. Efter ett par snabba passningar till varandra hittade Julia in till Elin som framför mål lyckades klacka in bollen till slutresultatet, 3-0. Därefter stod Rimbo A för motståndet. De spelade utpräglad five-a-side-fotboll och använde sin målvakt mycket mer än vad vi är vana vid. Detta tillsammans med vårt försvarsspel skapade en något märklig matchbild där Rimbos målvakt ofta stod och letade långa uppspel på forwards. När bollen kom blev det duellspel. När vi vann  dessa kunde vi ibland ställa om, men vid ett par tillfällen blev vi för ivriga och klev bort oss och då blev det farligt bakåt istället. Det var precis vad som hände vid 0-1. I slutet chansade vi lite mer och försökte stressa målvakten men det ledde snarast till bättre lägen för Rimbo och de kunde vinna med 2-0. 

 

Den sista gruppspelsmatchen var vi tvungna att vinna för att gå vidare, och helst med några mål. På andra sidan stod IF VP Uppsala. Det började väldigt bra och Alice satte 1-0 redan i första minuten. Det här målet bidrog nog till att vi hittade lugnet i spelet för efter det här gjorde vi dagens klart bästa insats, båda våra lag inberäknade. Nu hittade vi bra vinklar och positioner och dessutom en rad platsbyten. Vi anpassade oss efter varandra och hade rätt tålamod och tajming. Ett flertal anfall var faktiskt en ren fröjd att skåda. 2-0 gjorde Ylva efter snabba passningar av Kudden och Svensson, 3-0 gjorde Jossan assisterad av Elin, Alice satte sitt andra för matchen i och med 4-0, framspelad av Kudden. Därefter gjorde Kudden själv 5-0 på passning från Jossan. Slutligen dundrade Julia upp bollen i bortre krysset efter passning från Svensson och vi hade 6-0. I semifinalen ställdes vi mot Fanna, som vunnit den andra gruppen. De spelade kompakt och avvaktande i början och då fick vi till spelet ganska hyfsat, men efter hand fick de allt bättre press på oss och vi hade allt svårare att komma loss. Istället blev det att vi rullade för länge, tills vi satte oss själva i skiten. Följdriktigt kom också 0-1 efter en sådan situation. Fanna vann bollen högt upp på vår planhalva och tryckte in bollen. Efter detta var det egentligen inte något snack. Fanna kontrollerade matchen och kunde utnyttja ytterligare ett misstag från vår sida och vinna med 2-0.

 

Sammantaget kan man säga att det vita laget inte kommer upp i normal standard. Tajming och boll-touch satt inte riktigt som det skulle, vilket å andra sidan inte är så konstigt heller efter vårt långa uppehåll. Det röda laget gjorde en klart godkänd insats och visade särskilt i den sista gruppspelsmatchen hur vi vill spela fotboll. En förmildrande omständighet till våra resultat är ju också att vi inte är vana vid five-a-side-fotboll längre. Det blir en avsevärd skillnad på spel och taktik när motståndarna bygger mycket av spelet på att använda målvakten och vi tänker i futsal-termer.