Vinst i derbyt.

Och en fin sådan. Andra raka trepoängaren och äntligen vinst på Broängen. Riktigt kul att se utveckligen och det hårda jobbet GSK gjort från försäsongen, truppen börjar bli riktigt fin. Nu är det viktigaste att fortsätta spela bra boll och bibehålla fokuset. Man får ta en match i taget helt enkelt.

Salem och GSK senaste två matcher mot varann har slutat 3-2 och hela 10-3 till Salem. 

För de som inte vet så har Grödinge inlett sina första tre matcher med en vinst och två oavgjorda. Motståndarna Salem har inlett med en förlust och en oavgjord med en match mindre spelad. 

GSK har många duktiga spelare och framför allt, duktiga målvakter. Senaste tillskottet till truppen är Jimmie, senast från Nackdala, som direkt från första träningen visade att han vill ha platsen mellan stolparna. Blev spelklar till den här matchen och fick visa vad han kunde göra.

Ännu två ytterligare tillskott som inte blivit spelklara förrän nu är Vasse och Sebastian.

Med teknik, uthållighet och kämparglöd de båda har, är båda två enormt stora tillskott till GSK. Väldigt kul att äntligen få se båda på planen då båda fått träna med oss ett tag och visat att de är spelsugna.

Matchen drog igång och direkt tog GSK kommandot på både tempot och spelet. GSK hittade ytor och innermittfältarna fick springa flera meter ostört och slå passningarna de ville. Salem ville hitta deras anfallare med deras långbollar som lästes snabbt av försvaret som ännu en gång, gjorde en bra match. En stor eloge till alla tre innermittfältare som gjorde en fantastisk insats inne i mitten.

GSK var de som var vassast under första halvlek och 1-0 kom via Konrad som fick en fantastisk boll i djupet av Nikola. Han tar emot den i fart, tunnlar försvararen och placerar in bollen med en kraftfull vrist. GSK fortsatte trumma på och ville inte sänka tempot utan göra det jobbigare för Salem att spela runt. Salem är ett spelskickligt lag med mycket uthållighet och därför får man inte slappna av. 

2-0 kom via Felix som skjuter in en magisk frispark från 25 m som bara Pirlo kan, som ställer målvakten helt i hans egna hörn. Väldigt snyggt och väldigt skönt för GSK.

Sen blir spelet lite lugnare och istället mer fysiskt. Tuffare och aggressivare blir det, lite som man ser i Premier League. Väldigt tufft men det är något alla lag är vana med i division sju vid det här laget.

GSK går in i paus med en två-målsledning och alla i laget håller med om att inte hålla tillbaka utan att fortsätta att trumma på. Jocke sa några ord om att hålla ledningen nu i 45 min, benen blir tröttare o tröttare men att fortsätta jobba på in i det sista. 

I andra halvlek tappar GSK taktpinnen och det är istället Salem som vill mycket mer än i första. Hela laget hänger med ner i försvar såsom i anfall. GSK har några fina chanser i andra halvlek att få in 3-0 men det är något som borde tränas på, lite för många touch utanför straffområdet med bollen, blev det istället för att våga ta avslut. Istället är det Salem som får dit ett reduceringsmål med 10 min kvar via ett inlägg som träffar ribban och hamnar framför deras ytter som med ett hårt o kort inlägg, hittar deras anfallare som stötte in målet och tempot tas upp ordentligt. 

Med minuten kvar av matchen slår GSK in en hörna som hittar Nikolas huvud som stöter in den i mål. Glädje hos båda fans och spelare, fantastisk känsla och så skönt. Spelarna var fortfarande i fokus, matchen var fortfarande inte slut. Med Salem som tappade försvarsspelet efter målet, blev Nikola friställd via en pass och sedan fälld i straffområdet av målvakten. Gult kort(!) till målvakten och straff till GSK. Nikola med viljan att göra sitt andra mål för kvällen, sätter straffen med kyla och 4-1 slutade matchen.

Vi vill tacka Salem FF och domaren för en bra match och önskar de lycka till i serien.

Nästa match är mot Midyat Edessa den 22/5 kl 18 på Kärsby IP i Norsborg.