I augusti åkte Anders Persson ner till Spanien på semester. Väl där blev han plötsligt akut sjuk, väldigt illa däran, och ett tag var ena benet förlamat. Sjukhus där, och senare sjuktransport hem till sjukhus i Sverige. Läs hans egna ord:

---------

Man kan sammanfatta vad som hände med att jag fick väldsamt ont i övre delen av ryggen och så gick det ut i armarna. Jag åkte in på intensiven i Elche, Spanien, och när jag låg där så slutade olika funktioner att fungera succesivt. Som tur var så var de snabba och gjorde en massa undersökningar och på magnetröntgen som gjordes efter några timmar såg de att det var något fel i ryggmärgen och i hjärnan. Exakt vad som felet är och vad som orsakat det är fortfarande oklart men de chansade men olika behandlingar och dessa gav resultat. Efter en vecka började vissa funktioner att komma tillbaka igen och sedan har jag sakta men säkert blivit bättre. Ett exempel är att vänsterbenet nu är tillrtäckligt bra så att jag kan gå ganska normalt även om musklerna snabbt blir trötta. Detta från att det inte gick att röra i det närmast alls från höften och ner till tårna.
Nu får jag fortsatte olika mediciner och kommer att gå på ytterligare undersökningar de närmaste månaderna så får vi se om de till slut kan ge mig en diagnos och en prognos för hur återställd jag blir.

Så nu kan jag bara åka med och festa. Fast till Finland åker jag inte det känns för riskabelt för mig med tanke på att läkarna inte utesluter att det kan bli återfall eller fler komplikatiner innan jag blir friskförklarad. Jag är t ex sjukskriven ytterligare ca 4 veckor. (skrevs 31 aug).

Anders
--------------
Nu i veckan (mitten sept) har det kommit nya glädjande besked. Rehabiliteringen går bra, han har kunnat gå 4 km, och läkaren har gett honom en försiktig förhoppning om att kunna bli helt återställd. Så småningom. Men det kommer att ta tid... Känns i alla fall som första glädjebeskedet!
Vi hejar på dina ansträngningar, Anders!
/Gunnel