Detta är det email som Sweteran-coachen Magnus Gustafsson skickat ut nyss. Får du inga sådana emails beror det på att du inte finns med i sändlistan -- ta då kontakt med Magnus (magnus@villamer.se) OBS att LidingöVraket bytt datum!! och OBS att man måste ha deltagit i vet-SM för att få deltaga i vet-EM! / Hälsn Gunnel B

Hej!

I infomejlet igår skrev jag att man kan anmäla sig via mejl till bl.a Lidingövraket och Gotlandsspelen. Det är naturligtvis fel. Det gäller bara de utländska spelarna. Alla Svenska spelare skall som brukligt anmälas via onlinesystemet genom sin klubb.

Jag såg att Lidingövraket redan fanns uppe i onlineanmälan. Gotlandsspelen är på gång vad jag förstod av Thomsson.

De utländska veterantävlingarna skall däremot anmälas via mig på magnus.gustafsson@badminton.nu, utom Irish som ombesörjs av Curt Ingedahl som har mejl: curt.ingedahl@telia.com.

Glöm nu inte anmäla till veteran SM. Deadline nu på fredag 21 februari!!

/Magnus

 

Aktuellt inom veteranbadminton

Våren och hösten 2014

 

* Veteran SM 29-30 mars, i Spånga (Sthlm)

DEADLINE för anmälan är fredag 21 februari!

Mer info: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBadmintonforbundet/Tavling/SM/Veteran-SM/

 

* All England Masters 11-13 april,

DEADLINE för anmälan 9 mars till magnus.gustafsson@badminton.nu

Tävlingen spelas med singel 11/4, dubbel 12/4 och mixed 13 april.

Mer info här: http://www.sportnik.com/group/30564/page/624339963

Tyvärr går tävlingen samtidigt som sista seriesammandraget i Sverige. Men för er som vill ha en seedning till Veteran EM betyder ett bra resultat här väldigt mycket. Så överväg deltagande om EM är ett av era stora mål det här året.

 

* Irish Masters 2-4 maj

Mer info: http://www.sportnik.com/group/30564/page/687970776

Curt Ingedahl håller i de svenska anmälningarna, e-mejla till: curt.ingedahl@telia.com

DEADLINE för anmälan är 6 apri.

 

 

* Lidingövraket, Stockolm 10-11 maj

Det kommer att bli internationellt deltagande, så det är naturligtvis vår önskan att alla svenskar anmäler sig för att få bästa möjliga klass på tävlingen. Bra tillfälle att förbättra rankingen inför EM uttagningen.

Mer info här: http://www.sportnik.com/file/show/2013963

Anmälan till: tavling@lidingobadminton.se

Frågor: Pär Lindau, +46 70 560 00 79

DEADLINE för anmälan 20 april

 

 

* Gotlandsspelen 7-11 juli i Visby

Mer info: http://gotlandsspelen.se/

E-post: anmalan@gotlandsspelen.se

Tävlingsledare Lars Thomsson, tel 0498 24 89 03 (bostad)

Mobil: 070 467 24 84.  E-post: lars_thomsson@hotmail.com

Bitr. tävlingsledare:Kjell Pettersson, tel. 070 624 18 16, E-postadress: kjellklinte@live.se

Anmälan senast måndag 2 juni. (Lottning sker 7-8 juni.)

 

* Veteran EM (sept-oktober)

Fortfarande saknas arrangör av Veteran EM 2014, som normalt spelas i september, eller oktober.

Här finns aktuell info och mer info när den väl kommer: http://events.badmintoneurope.com/cms/?cmsid=340&pageid=5804

Badminton Europe har förs diskussioner med ett flertal potentiella arranangörer, men vad jag hört har det fallit på grund av främst ekonomiska faktorer. Eftersom det är ett stort åttagande, med 600-700 deltagare + alla nödvändiga funktionärer, så ställer det höga krav på arrangerande part. I denna stund vet vi att BEC fortfarande diskutterar med EN arrangör. Rykten säger att det är i Estland. Men det är långtifrån säkert.

Men eftersom vi måste börja agera som att det kommer att bli ett EM i höst nu för att hinna med alla förberedelser, så gäller följande:

2 juni - Deadline för intresseanmälan, med tilltänkta partners i dubbel och mixed - endast via mejl tillmagnus.gustafsson@badminton.nu

9 juni - Tillkännages vilka av de som gjort intresseanmälan som fått plats i singel, respektive dubbel och mixed. Det kommer att baseras på aktuell ranking V23, enligt sverigerankingen för singelspelarna, i dubbel och mixed görs uttagningen av FK utifrån parets styrka, men med stöd av placering i Sverigerankingen. vilket innebär att alla tävlingar i maj räknas med (även Gothenburg Open räknas med).

Det kommer även efter detta datum finnas möjlighet att fylla på de platser som inte är tagna. Men alltså bara restplatser. INGEN med högre ranking men som inte gjort intresseanmälan kan ta plats för de som redan fått klartecken. Så det är viktigt att verkligen göra en intresseanmälan. Bättre det och sedan lämna återbud.

15 juli - (Veckan efter Gotlandsspelen, som spelas 7-11 juli) skall definitiv anmälan göras och samtliga anmälningslistor fastställas. Då fördelas eventuella restplatser efter återbud och andra avhopp.

Augusti - troligtvis är det anmälan till BEC denna månad.

OBS! För att delta i Veteran EM måste man också ha deltagit på veteran SM.

Om synnerliga skäl finns kan undantag medges. Men då måste man höra av sig till mig innan anmälningstiden för Veteran SM passerat, alltså snarast!

 

/Hälsningar

Magnus Gustafsson

Förbundskapten veteraner