All England Seniors 99:de upplagan - Summeras: 3 Guld, 2 Silver och 2 Brons. Bästa resultatet någonsin för svenskarna!

Tre rekord i årets All England. Vi har aldrig tagit ett mixedguld, aldrig har en spelare vunnit guld två år i rad (Joakim Nordgren vann även förra året), vi har aldrig haft en spelare som tagit två medaljer i samma tävling.

Singel: Guld x 2 och Silver x 2, samt Brons x 1. Två helsvenska finaler i herrsingel. I +45 vinner Joakim Nordgren över Magnus Gustafsson. I +50 vinner Magnus Nytell över Nils Carlson. Jonas Hellmér förlorar i semifinalen mot Nils. Curt Ingedahl var nog närmast därefter att ta medalj, förlorar poolfinalen med 20-22 i tredje. Inga svenska damer spelade singel.

Dubbel: Brons x 1. Curt Ingedahl/Bengt Randström tar sig... till semifinal med seträkning i poolen, förlorar med minsta möjliga 19-21 i tredje i sin semi. Även Nils Carlson/Per Lindau var nära avancemang, förlust även de 19-21 i tredje i sin poolfinal. Damerna inte riktigt nära att gå vidare.

Mixed: Guld x 1. Nils Carlson i par med Pam Peard spelar säkert hela turneringen igenom. Slår flera väldigt bra engelska par. Otroligt starkt! Annars var nog Magnus Nytell/Jeanette Sandström närmast avancemang ur gruppen, om de kunde knutit ihop ledning 14-18 i andra, (hade första). Men de förlorar det och tappar 16-21 tredje.

Alla resultat här: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=570E8AA4-7591-4986-BED7-6F41DB18A6EE

Ändå ett fall framåt i både singel och i mixed. Men i dubbel var vi bättre förra året. Återigen en bra tävling på högsta nivå.

Nästa år är det 100-årsjubileum för All England Seniors och de planerar för att kunna spela tävlingen i en större arena. Återstår att se var?

/Magnud Gustafsson, FK