Det var en kall och molnig kväll på Trollebo när serieledande HSK tog emot mitten laget Norrby SK. Matchen började starkt från båda hållen och Norrby var dom som öppnade upp matchen, efter fyra minuter fick dom ett farligt läge. Spelet blev allt mer fram och tillbaka under en tid. Tio minuter in sliter sig Grbic på kanten och fixar en hörna till HSK. En hörna som visade sig vara riktigt farligt när ingen hade kontroll över bollen. Det skulle inte dröja långt in i första halvlek när Tobbe Holmgren får en lång djupledare och lobbar in 1-0 till HSK i den 12 minuten. Efter bollen satts igång i spel igen satsade Norrby allt upp och får till ett skott som Sebbe kan rädda. Mot den 22 minuten utmanar Engman på kanten och får med en hörna. Hörnan var riktigt farlig med en nick som styrdes in mot mål men Norrby tar hand om bollen. Mot slutet av första halvlek blev Norrbys backlinje allt mer aggressiva så fort HSK kom med boll var det fula tacklingar och dom gjorde allt för att stoppa HSK.

Andra halvlek drog igång och där gick HSK full fart framåt och skapade ett gäng farliga chanser direkt i början av andra. Men Norrby gav inte upp, dom kom allt mer och mer in i matchen och la väldigt långa bollar på djupet och även inlägg mot straffområdet där Sebbe kunde komma fram och ta bollarna. Andra halvlek var inte lika fart fylld som första. Men mot den 62 minuten får HSK ett farligt frisparksläge. En frispark som Tobbe Holmgren tar och lägger bollen precis över ribban. Norrby jagade kvitteringen och i den 65 minuten får man till ett skott som är mycket farligt men får inte in den. Närmare in i den 70 minuten lyckas Daniel Grbic finta bort 2 Norrby spelare på höger kanten och kommer in i straffområdet men springer rakt in i en offrande Norrby försvarare. En kollision som gjorde att båda blev liggandes. Efter det blev det mycket boll spel fram och tillbaka från båda hållen. Men i den 80 minuten gjorde Norrby nästan allt för att sätta ett mål på HSK. Slutminuterna kändes som en evighet men domaren satt pipan i munnen tillslut och blåste av. En match som HSK vinner med 1-0 och håller även serieledningen inför uppehållet!

Skrivet av: Rasmus Forsström