Andra mötet efter uppehållet. HSK kommer med en vinst mot Surahammar på bortaplan med 4-0. Möter ett bottenlag och har väldigt viktiga poäng att spela om. HSK vann förra mötet mot Tortuna med 2-0 på hemmaplan. Bortaplan skulle dessvärre bli värre. Matchen öppnades med mycket boll av HSK men inget av lagen kom till några avslut på mål. Tio minuter in så får HSK till ett anfall som Tortuna målvakten kan ta hand om. HSK skulle fortsätta pressa och 15 minuter in kommer det en hörna som är mycket farlig. Via en nick är det nära att HSK tar ledningen i början av första. Men Tortuna hämtade upp sig efter det farliga läget och satt en skott mot mål som går strax över krysset. Närmare den 25 minuten får HSK två hörnor där den sista var mycket nära att gå in det var kaos framför mål men tillslut fick Tortuna undan bollen. Mot slutet av första halvlek får Tortuna ett inkasst som är lång. Första spelaren missar bollen efter en halv volley och bakom finns en fri Tortuna spelare som nickar in 1-0 till hemmalaget. Strax efter det blir Tobbe Holmgren nerdragen utanför Tortunas straffområde och får frispark. En frispark som Soran tar och får runt den men målvakten tar den. Snabbt är målvakten igång med spelet och Tortuna kontrar och kommer två mot en och spelaren lägger över den till den fria Tortuna spelaren som lägger in 2-0 i slutet av första halvlek. Innan domaren blåser av för första halvlek så får HSK en hörna. En hörna som blir kort och det blir ett skott direkt som går i ribban.

Andra halvleken skulle HSK öppna upp aggressivt och letade efter ett reducerings mål så fort dom kunde. I den 56 minuten får HSK en hörna, hörnan skulle visa sig vara riktigt farligt. En nick som skulle gå rakt i ribban. Närmare in mot en tjugo minuter i den andra halvleken får Karlsson tag på bollen strax utanför straffområdet helt öppet och dundrar till med ett skott och sätter reduceringsmålet, 2-1. HSK får energi efter reduceringsmålet. Ett mål som gjorde matchen väldigt öppen. Tortuna gjorde verkligen allt för att hålla ut tiden nu när HSK låg på. I den 84 minuten för HSK hörna och där kommer en nick som kunde ha suttit men icke sa nicke att den skulle in. Närmare fem minuter kvar av matchen kommer en Tortuna spelare i full fart, Bulleghin springer ut på bollen och kastar sig efter den och är på bollen men får Tortuna spelaren över sig. Då dömmer domaren straff, en straff som dom sätter. Slutminuterna seglar iväg och HSK går tomhänta mot Tortuna.

Men vi ska hålla humöret uppe nu. För jag tänker ge er lite fina nyheter. Fagersta förlorade borta mot Arboga med 4-0 och IFK Västerås tappade även också poäng borta mot Sura som körde över IFK Västerås med 5-2. Västerås BK 30 kommer in i toppen efter 1-1 mot Bosnisk.

Kom ner och stötta grabbarna på tisdag då Arboga är på besök på Trollebo!