HSK mötte idag Arboga Södra på Trollebo IP. Ett Arboga som kommit strakt efter uppehållet och hade två vinster bakom ryggen. Senaste mötet dom här två lagen hade så vann HSK med 3-4. Tre poäng i den här matchen för HSK innebar mycket. Det är två riktigt ruskiga möten dom har framför sig nu. Nu på söndag möter dom Västerås BK 30 borta, Bosnisk hemma den 23 och Fagersta Södra borta den 30.

Första halvlek började med mycket fart från dom båda hållen. Men HSK skulle börja starkast. Redan sju minuter in lägger Karlsson en djupledare till Blom som kommer i fart och får fram foten och bollen flyger rakt in i stolpen. Snabbt där efter får Soran bollen som hittar Kamiran Safari på kanten som kommer helt fri med målvakten som Kamiran rundar och lägger in 1-0 till HSK efter åtta minuters spel. Efter målet så har HSK mycket boll och kommer allt mer in i spelet. HSK lyckades få till en riktigt bra bollspel som blir ett riktigt farligt läge men bollen vill inte in. I den 31 minuten kommer Arboga till avslut som Bulleghin räddar. Soran Safari drog på sig ett gult kort i den 32 minuten och även ett till i slutet av matchen och blev utvisad. Närmare den 40 spelminuten så drar sig Karlsson på en skada och byts ut. Försvaret i HSK och Sebbe i mål gjorde så att det blev svårt för Arboga att sätta in bollar på mål i den första halvlek.

Andra halvlek skulle börja snabbt för HSK del. Direkt efter avspark skickar man en djupledare mot Blom som får tag och är så nära att utöka HSKs ledning direkt i början av andra halvlek. Mot den 50 minuten skulle vädret få ställa till det lite. Det började regna men efter några minuter försvann det igen. Men bollen stack ifrån spelarna lite hur som när regnet kom. I den 55 minuten skulle inhopparen Gågge (Nr 12) få till det. Han klackar bollen och den är så nära att gå in men träffar stolpen. Spelet vände och strax där efter på ett distansskott sätter Arboga kvitteringsmålet och 1-1. Efter kvitteringsmålet blev HSK allt mer defensiva och Arboga försökte pressa på så mycket det bara gick. In mot den 60 minuten får Arboga in ett inlägg som Sebbe är ute på men får inte tag på bollen och försvarana får inte bort bollen heller utan bollen går till en Arboga spelare som skjuter över. Ju mer matchen gick desto hetare blev den. I den 63 minuten lägger HSK ett inlägg och Blom är bara några millimeter ifrån att få in den efter han har kastat sig för att försöka få in bollen med tåspetsarna. HSK fortsatt att ånga på för att ha ledningsmålet och tre poäng från denna match och i den 70 minuten får Kamiran Safari bollen och skjuter in 2-1. En riktig målrik kväll för Kamiran. Arboga fortsatt att ånga på dom sista tjugo minuterna men det gick inte. Målläge efter målläge men inget gick in och HSK vann matchen med 2-1!

Dessa tre poäng innebär fortsatt serieledning för HSK med två poäng före Västerås BK 30. BK 30 vann även Fagersta Södra med 0-3 och IFK Västerås tog tre poäng mot Tortuna efter 3-0 vinst. Det är en riktigt tight topp så jag hoppas ni försöker ta er på bortamatchen mot BK 30 nu på söndag!

Skrivet av: Rasmus Forsström