I den 15 omgången av division 4 Västmanland mötte serieledande HSK serie tvåan Västerås BK 30. En seriefinal där det stod viktiga poäng på spel. Det var grått och väldigt konstigt väder på Ringvallen där regnet kom och gick precis hur den ville.

Den första halvleken drog igång och direkt satt BK 30 press. Dom började med ett skott som gick över mål. Redan två minuter in så fick dom in bollen i mål men spelaren stog offside. Fem minuter in så får HSK sitt första avslut på mål via Joakim Holmström som skickar iväg bollen som går strax utanför krysset. Strax därefter kommer ett distansskott från HSK håll som går utanför. I den 15 minuten får BK 30 till matchens första målläge för deras del fast bollen sätts i stolpen. HSK fick möta ett väldigt offensivt BK 30 som låg högt upp och pressade med oftast två backar hemåt bara. BK 30 pressade och sköt från alla möjliga håll och fick mycket boll. Det första målet skulle komma i den 28 minuten, med en riktig konstig studs på konstgräset studsar bollen fram bakom Bulleghin där en BK 30 spelare får tag i bollen och lägger in 1-0. Mot slutet av första halvlek kom HSK allt mer in i spelet och fixade till ett läge som var mycket farligt men bollen ville inte in.

Ett byte kom till i början av den andra halvleken då Joakim Holmström fick kliva av och in kom Daniel Grbic. Direkt i början av andra halvlek får Grbic till ett skott som var mycket farligt och HSKs bästa målchans. I den 56 minuten kunde BK 30 utöka sin ledning till 2-0. Mot den 60 minuten får BK 30 ett mycket farligt läge men Bulleghin räddar bollen mellan stolpen och benet. HSK jagade en reducering i toppmötet. Grbic kommer till skott i den 63 minuten som målvakten räddar. BK 30 öste på och ville ha mer mål. I den 71 minuten sätter dom 3-0 med ett skott utifrån straffområdet. Strax efter 3-0 målet så får BK 30 frispark utanför straffområdet som seglar in bakom mål och även 4-0 kom. Matchen var verkligen inte över. BK 30 skickar även in i slutminuterna 5-0 efter ett konstigt skott som ställde till det och även 6-0 skulle komma i den 90 minuten när Bulleghin har bollen. Det var svårt att se om bollen var helt över eller inte från där vi satt men domaren visade mål och då är det mål.

En riktig tung förlust för HSK. Västerås BK30 går nu upp i ledning med ett poäng över HSK. Nästa match är mot Bosnisk hemma den 23 Augusti klockan 15:00. Kom ner och stötta grabbarna. Det är fullt ös som gäller nu!

Skrivet av: Rasmus Forsström