HSK mötte idag mitten laget Assyriska borta på Råby IP. Matchen drog igång 19:00 och matchen skulle starta hett. Redan i den 2 minuten så skickar Tobbe Holmgren in bollen mot Pontus Blom som är mycket nära att få in bollen i mål. HSK skulle få en möta motgång direkt. Assyriska tar ledningen med 1-0 redan i den 4 minuten. Assyriska försökte pressa på så mycket dom kunde men fick inte till några farliga lägen. I den 20 minuten skulle HSK få göra matchens andra mål. Soran skickar skott på mål som målvakten räddar och lämnar en retur på som Tobbe skulle smita runt målvakten, ta bollen och passar fram till Kamiran Safari som sätter 1-1. Bara fyra minuter efter det skulle HSKs lednings mål komma. Tobbe skickar en djupledare på Kamiran som får bollen och lägger inte 1-2. Målkalaset var inte på långa vägar över. I den 31 minuten får HSK ett bra frisparks läge precis utanför straffområdet. Där Tobbe tar frisparken, skruvar in den och där är Kamiran Safari uppe med huvudet och nickar in sitt tredje mål för dagen, 1-3. Assyriska försökte pressa på i slutet av första halvlek och fick ett läge i den 42 minuten fast blev en nick utanför och första halvlek vinner HSK.

Redan av starten i den andra halvlek kom HSK ut och drar igång med ett ribbskott som mycket nära kunde ha varit mål. I den 47 minuten tar Kamiran bollen på kanten och utmanar målvakten helt på egen hand och lyckas runda honom och sätter sitt fjärde mål för dagen 1-4. Det var HSK som låg på och pressade mycket på Assyriska som verkligen försökte hitta ett reduceringsmål. Mot den 52 minuten såg det ut att bli mål för Assyriska när dom kommer på en kontring men mycket bra försvarsspel av HSK som gjorde att ingenting blev av från Assyriskas del. Assyriska gav sig inte i den 60 minuten så får dom två riktigt farliga lägen men Sebbe sköter sig galant i mål och sen kan försvararna skjuta iväg den. Efter rensningen så får Kamiran bollen och sätter sitt femte mål för dagen, 1-5 till HSK. Målkalaset skulle inte vara över heller. I den 68 mintuen kommer Pontus Blom helt fri och sätter 1-6. Bara två minuter efter det så fixar HSK till ett suveränt bollspel i Assyriskas straffområde där man sen hittar Joakim Holmström som sätter 1-7 i öppet mål för HSK. Direkt efter målet kom så satt Assyriska igång och försökte sätta bollen i mål som tyvärr inte ville in för deras del. Men Assyriska fortsatt pressa, i den 73 minuten kommer ett skott från dom som går över mål. Matchen står och väger och det är mycket fram och tillbaka spel dom sista 10 minuterna. I den 87 minuten kommer matchens sista mål för HSK som utökar till 1-8 genom Tobbe Holmgren.

En riktigt kanon match för HSK som slåss om toppen nu. Det är en riktigt tight topp och IFK Västerås är nästa motstånd hemma nu på lördag och 3 poäng där skulle innebära att HSK sticker i toppen mot dom sista omgångarna. Kom ner dit och stötta laget!

Skrivet av: Rasmus Forsström