HSK spelade sin sista hemmamatch för säsongen när dom tog emot Kolsva. Båda lagen var ute efter tre poäng eftersom HSK jagar kvalplats till trean och Kolsva kämpar för att inte åka ur division fyra. Matchen sparkades av 15:00 på Trollebo. Det var bortalaget som skulle få matchens första farliga läge. I den 7 minuten så skjuter dom ett skott som Sebbe räddar med benet och håller undan Kolsva. Mot den 17 minuten så är det duell i luften och Sebbe är uppe och krockar med Kolsva spelare. Båda två blir liggandes och Sebbe hade ont men kämpar på och kör vidare. HSK skulle ta ledningen i den 25 minuten då Kamiran Safari lyckas lobba in bollen som studsar sakta men säkert in över linjen, 1-0. Kamiran skulle bara fyra minuter efter ledningsmålet få en chans till. Han kommer på friläge och blir kapad. Domaren dömmer gult kort till Kolsva försvararen istället för rött direkt. Kolsva skulle kvittera i den 35 minuten via en hörna där man hittar fram till en spelare som nickar in 1-1. Sebbe skulle åka på en till smäll innan första halvlek var slut. Han sprang ut för att ta bollen och det smäller mellan han och en Kolsva spelare. Sebbe har riktigt ont och blir liggandes ett bra tag. Men han ställer sig tillslut upp och kör på. Första halvlek slutade 1-1

När andra halvlek startar så börjar HSK sätta press direkt mot Kolsva målet. I den 49 minuten drar Kamiran ett skott som går utanför. I den 52 minuten kommer bli helt fri och blir ner tacklad av samma spelare som drog ner Kamiran i första halvlek och Kolsva spelaren drar då på sig sitt andra gula kort och får rött och blir utvisad. Bortalaget var det som skulle ta ledningen i andra halvlek. I den 56 minuten kommer en Kolsva spelare som är offside helt fri och skjuter in bollen i mål. Linjedomaren viftade offside medans huvuddomaren slog av den 1-2 till Kolsva. Men bara 3 minuter senare i den 59 minuten får Kamiran bollen och kan lägga in 2-2 mycket snyggt framspel till han. HSK pressade för fullt tillslut hittade Blom fram till Kamiran som sätter sitt tredje mål för dagen. 3-2 i den 63 minuten. HSK låg i och direkt när man fick tillbaka bollen hittar man ut till Tobbe Holmgren som skickar in den mot mål där Blom är och Blom styr upp bollen i ribban. I den 75 minuten får Blom bollen efter mycket bra anfallsspel av HSK som utökar ledningen till 4-2. HSK låg i och pressade och pressade och gjorde allt för att öka ännu mera. I den 77 minuten kommer ett inlägg som Kamiran missar med en nick men Soran står snett intill som får bollen och skjuter in 5-2. Runt den 80 minuten så åker Kolsvas anfaller ut för rött kort efter att ha nästan attackerat Sebbe bakifrån. Väldigt fult gjort och domaren visade ut honom. HSK utökade ledningen till 6-2 i den 85 minuten och så slutade även matchen.

Det är slutspurt med en omgång kvar och HSK möter Norrby SK borta nästa helg. Tappar IFK Västerås poäng så tar sig HSK om dom och tar en kvalplats.

Skrivet av: Rasmus Forsström