Övertygande seger hemma mot Bara!

 

Då var det äntligen dags för tävlingsmatch utomhus - P16 DM! För motståndet stod Bara GIF som skall spela Skåneserien B i vår och som spelade Skåneserie hela 2011 med ett par riktigt bra resultat. Jag tycker även att våra gäster visade upp en fin insats i Södracupen där de blev "moraliska treor". Kikar vi på LBK så var det ett hemmalag med många återbud och en halv startelva som ligger hemma sjuka. Ser man på de frånvarande spelarna kände man nog lite oro - men ser man istället på killarna som var med så kändes det hur bra som helst och bredden är god!

Vi inleder i ett rasande tempo och får omgående tryck mot Bara. Inspel till Omar som skjuter stolpe-in och 1-0. Kort därefter sätter Rasse tvån via ett lobbskott i bortre krysset. Vilken start!

Och bättre skulle det bli. I 9e minuten drar Perakis till från distans och vi har 3-0. Vi var dock inte nöjda utan Anas satte fyran och vi hade verkligen fått en drömstart. Eller "fått" är fel ord - vi sprang otroligt mycket och ledningen kom pga hårt och bra jobb från samtliga spelare!

Vi har sen en kvart som är lite sämre och vi blir lite bekväma. Trots vi går ner i kvalitet har vi ändå en nick i ribban och ytterligare ett par bra chanser. I slutet av halvleken rycker vi upp oss och får till ett par fina anfall. 4-0 i paus.

Andra halvlek inleds svagt av LBK. Bara rycker upp sig rejält - men vi är alldeles för sugna på att snabbt göra mål och det går 110km/h framåt varje gång vi får boll. Svårt när samtliga spelare hade denna inställning. Vi ledare plockade ut en efter en och pratade snabbt hur vi ville få spelet. Snacket gav resultat och vi hittar tålamodet igen och med det kommer våra fina anfall med mycket folk uppe.

5-0 gör Möller på nick efter en hörna. 6-0 gör Omar efter fin passning snett inåt bakåt. 7an av Emil är nästan en repris av förgående mål och än en gång en bra löpning på kanten och en fin passning som gör att vi blir helt fria.

Matchen slutar 7-0 och DM 2012 kunde knappast börjat bättre! Då det är en 3-grupp med 2 avancerade lag innebär det att vi i praktiken är klara för slutspel redan efter en match.

Som tränare är man aldrig nöjd utan vill alltid hitta detaljer att förbättra - men ídag känns det ändå rätt bra. Visst har vi en period i respektive halvlek som inte alls är bra, men våra bra perioder är å andra sidan riktigt bra. Starten på matchen är precis den vi ville ha och spelet är riktigt bra med många löpningar. Ytterbackarna fyller på, vilket skapar alternativ för yttrarna. Mittbackarna vågar slå uppspel till rörliga mittfältare. Ja i perioder bjöds det på riktigt bra fotboll idag!

Vi blickar framåt mot nästa omgång (om 2v) då vi gästas av GIF Nike. Sist vann vi med 4-2 och Nike kommer säkert revanchsugna. Vi hoppas kunna få tillbaka en del av våra sjuka spelare och göra två bra träningsveckor fram till dess.

Avslutningsvis tack till domaren och till Bara GIF, som vi önskar lycka till mot Nike och i kommande seriespel!

Baras syn på matchen finns här!

LBK-Bara GIF 7-0 (4-0)
1-0 Omar
2-0 Rasse
3-0 Perakis
4-0 Anas
5-0 Möller
6-0 Omar
7-0 Emil