Efter en riktig serepremiärs-uppvärmning (dock kan jag inte säga hur) blev det att glida ut på en glänsande is till Lasse Holms vackra stämma. Nerverna var som bortblåsta och taggtråden i käften hadde kommit fram. När domaren släppte pucken började det skrivas i historieböckerna.

Det blev en snabb start där det redan stod 1-1 efter tre minuter, Tove Österlund petade in 1-0 och en reducering av Sudret kom redan en minut efter. Efter det var det en ganska seg match. Varken passningar eller skott satt där de skulle och det var ett frustrerat Tumba på isen. Caroline Schwartz lyckades tillslut få in 2-1 i den femtonde minuten och Tumba kunde gå in i omklädningsrummet med en ledning.

I andra perioden kom coach Hamell med ett genidrag, en tekningsvariant som också gav resultat. Med bara 16 sekunders mellanrum dundrade Cathrine Edlund in både 3- och 4-1 med assist av cap Nanna Hamell. Målfesten fortsatte sedan, 4,07 gjorde Lina Wahlström med assist av Julia Hjelmström 5-1 och vi fick se en målgest som skulle skrämt bort den farligaste isbjörn. Det blev en målrik period då Sudret även reducerade till 5-2 innan periodens slut.

I tredje perioden var det ett spelglatt Tumba vi fick se. Passningar satt bättre och när tjejerna kommit in i andra andningen var det inget snack. 8,16 petade Lina "Sälen" Wahlström in sitt andra mål med hjälp av Caroline Schwartz. Tillslut ville även cap visa att hon inte bara kan assistera, 7-2 och punkterade sedan matchen med 8-2 med en minut kvar att spela.

Glada miner efter matchen såklart då vi visat att stjärnorna lyser starkast i Tumbas ishall.

Imorgon är det nya tag, returmöte mot Sudret och vi ska visa gotlänningarna att även om stockholmarna fått en egen vecka på deras ö, betyder inte det att vi tänker vara gästvänliga när dom kommer hit. Mot nya vinster Tumba Stars!

Matchstatistik