Med ett stort självförtroende åkte Tumba Stars ner till Norrköping för att ta sig an Vita Hästen i Himmelstalundshallen. Coachteam Hamell / Wahlström var åter på plats och redo att fortsätta segersviten.

Vita Hästen stod upp bra, matchbilden var en helt annan än mot Sudret. Jämt och tufft i närkamper och båda lagen vägrade släppa på gasen. Dock var det ingen målfest som tidigare i Tumbas historia. 0-0 efter första perioden och ett frustrerat Tumba klev av för paus.

Inte heller i andra perioden hände mycket vackert. Det var fler utvisningsminuter än Tiger Williams (som tur var mest för Hästen) och de båda lagens målvakter glänste så målchans efter målchans slutade i plocken. En situation Tumba inte varit i tidigare och fokuseringen efter andra var tvungen att stärkas.

Som tur var var det ett strålande boxplay vi fick se under matchen, och det kan ju hända att det är bättre att vara mer effektiv bakåt än framåt, för allt som behövs är ett endaste litet mål. Vilket lyckades hoppa in efter 6,25 i tredje. Det var som sagt keeprarna som glänste, och Tumbas ena utespelande målvakt, Mia Leander, petade in 1-0 med assist från cap Nanna Hamell.

Stars lyckades hålla sin första nolla i serien, tystade Hästens "klack" med en segerring och kunde sen lämna Norrköping med ytterligare en vinst i ryggen.

Än en gång har Tumba Stars visat att vi inte är några gamla avdankade veteraner. Vi är utvilade stjärnor påväg tillbaka till toppen. För att citera en gammal legend; "Sikta högt", Tumba Stars!

Matchstatistik