De vita har gjort det igen!

Den nya banderollen på läktaren gav Stars nya krafter att komma tillbaka från den lilla svackan då man spelade 2-2 mot SK Iron. Och det blev en målfest utan dess like. Första perioden vanns skotten av Stars med 12-3. På tavlan stod det 4-2. Spelet var bättre än senaste matchen, men det fanns en del att bättra till andra perioden. Målskyttar i första var Cap Nanna Hamell 1-0, Mia Leander 2-0, Martina Larsson 3-0 och Katarina "Gungan/Gurkan" Ganarp som spräckte nollan för säsongen, 4-1. 4-2 målet styrdes oturligt in av Julia Hjelmström med bara två minuter kvar, men det var något som skulle ge ny kraft åt Tumba inför andra.

Som startades hyffsat bra. 5-2 efter bara 18 sekunder stavades Beatrice Lyrén med pass från Cathrine Edlund. Med en man utvisad från vardera lag tog Tumba tag i matchen ordentligt. I spel 4 mot 4 petade man in två mål, 6-2 av Frida Wiklund, även hennes första mål för sässen och den som trodde att hockeyspelare var oviga fick sig en lektion i hur kullerbyttor går till i full utrustning. 7-2 av Betarice Lyrén som starkt klättrar i poängligan. Efter det följde några röriga minuter av utvisningar och irriterat mellan spelare och domare, men inget som rörde Tumba i ryggen. 8-2 hann komma i 13e minuten av Martina Larsson.

Tredje perioden skulle komma att bli den bästa i Tumba Stars (korta men intensiva) historia. Inleddes av Martina Larsson som satte sitt tredje. 10-2 kom sedan av ytterligare en första målskytt, Ida Brouwers med ass från Lyrén och Cap. Cap Hamell gjorde sedan en utav sina berömda solorides, 11-2 kom upp på tavlan och det jublades som om det var det första målet någonsin. 12-2 av Lyrén som blev tremålsskytt och 13-2 av Larsson som blev fyrmålsskytt. Matchen punkterades sedan till 14-2 av Julia Hjelmström som även hon fick göra sitt första mål för sässen och lånade en målgest av sin gode vän Kenneth.

Tumba Stars var nöjda, hejarklacken var nöjd och det konstaterades att helgen knappast kunde ha slutat på ett bättre sätt.

Med dom största siffrorna hittills i serien, säger vi med ett leende -Godnatt!

Matchstatistik