De enda två Stockholmslagen i damernas div 2 stod äntligen inför sitt första möte. Hanvikens SK, en gammal etablerad klubb inom damishockeyn, mot IFK Tumba, en ungdomsklubb med ett nystartat damlag som spelar sin första säsong i år. Seriens mest spännande match, där ett lag startar i underläge.

Det skulle till att bli en stenhård, tuff, jämn, bra hockey genom tre perioder. Tumba var dock det första laget som nätade, och vem annars om inte Beatrice Lyrén med assist av Caroline Schwartz. Ändå räckte det inte för att gå ut med en ledning i periodpaus, Hanviken kvitterade till 1-1 i den tionde minuten. Det var ändå ett relativt nöjt Stars som klev av planen. Det här var ju definitivt det bästa laget som stått för motståndet hittills i serien. Speltempot var däremot lite för högt och stressigt än vad Tumba vill ha det för att kunna spela den berömda Stars-hockeyn. I andra perioden skulle det bli ändring.

Redan efter 2.10 - PANG - Beatrice Lyrén, 2-1. Sex minuter senare - PANG - Cathrine Edlund, 3-1. Tumba lugnade ner spelet, fick ner Hanviken till sin nivå, och spelade förbi. 8.56 fick vi en uppvisning av cap Nanna Hamell när hon lärde oss alla hur man bäst har kul på planen. 4-1 kom upp på tavlan. Men inte skulle det sluta där. 5-1 av stjärnbacken caroline Schwartz i ett lysande powerplay-spel. Humöret i Stars hade dubblats lika många gånger som det blivit mål, vilket syntes tydligt på planen. Ändå var powerforwarden Cathrine Edlund inte riktigt nöjd. 14.48 kom en lysande passning genom hela plan av Martina Larsson, till en frispelad Cathrine som inte tvekade en sekund. 6an kom upp och med 10-4 i skott hade Stars visat vilka som hade vinnarskalle.

Tredje perioden blev, citerat coach Ulf Wahlström, "den bästa Stars någonsing spelat". Perioden slutade 0-0 men det var en kämparinsats vi inte sett förut och Hanviken kom helt enkelt inte igenom. Spelet var lugnt och sansat, precis som mödrarna på läktaren. Med en sådan klockren målvakt som Mia Leander, kan man ju inte vara annat än lugn. Matchen slutade 6-1 till Tumba och tankarna som fanns innan matchen var nu bortblåsta. Tumba Stars slog i underläge och kom ut med vinst. Och klev upp i serieledning !

Utnämnd till matchens lirare blev Cathrine Edlund efter sina två mål och lysande skridskoåkning. Vinsten blev en spade. Bra att ha i bilen i vinter tänker många. Bra att ha när vi gräver guldet i vinter, tänker Tumba Stars.

Matchstatistik