På lördagseftermiddagen möttes Tumba Stars upp i Nynäshamn för att bege sig ut på äventyr. Några pigga och glada som vanligt, några lite småsjuka, några bakis. Båtresan ut till "Ön" började med lite käk (och en och annan öl). Sällskapsspel var också en mycket populär sysselsättning för att tänka på annat än gungningarna och stormen som pågick utanför. Det var underhållning på hög nivå när "Med andra ord" drog igång. Hur man kan blanda ihop Sveriges bästa utförsåkerska med en schlagersångerska från en av Sveriges mest kända familjer, eller Göteborgs fotbollsarena med Ola-Connys favorit outlet, är en djup gåta.. Det är tur att det är bättre att inte tänka för mycket när man ska göra mål på en hockeyplan.

Tiden gick i alla fall snabbt på båten. Innan vi visste ordet av hade Tumba Stars landat i snöstormen i Visby. Och vad gör man i Visby om det inte är fint väder? Inte ville man sitta hemma på hotellrummet i allafall. Så Stjärnorna följde böndernas spår, och hamnade på Hamnplan 5. Melles släng dig i väggen! Med Visbys kanske bästa live-band på scen var det fullt av en bra blandning av bönder, stureplansstekare och anarkister.. Och det går faktiskt, trot eller ej, att ha kul utan alkohol. Många kalorier brändes på dansgolvet och uppvärmning inför matchen nästa dag kändes onödigt.

Upp med hotellfrukost efter exakt lagom många timmars sömn och inte en enda mörk ring under ögonen. Game day!

Om Stars var slitna efter gårdagen är det ingen som vet, och ingen som tänker erkänna. Men det blev en seg start. Första målet kom först efter 13,11, cap Hamell tog initiativet med assist från Julia Hjelmström. Kanske lugnade man ner sig lite för mycket efter målet. 13,38 kom 1-1 vilket stod sig perioden ut.

I andra perioden var det Sofie Nilsson som tog initiativet efter 1,04 och stänkte dit 1-2 med assist från Lina Wahlström. Inte var man nöjd med det heller, Beatrice Lyrén tog revansch från spelet kvällen innan och tryckte in 1-3, med hjälp av Caroline Schwartz.

För att säkra matchen gick cap Hamell in för en soloåkning efter 1,15 i tredje perioden. 1-4 utan assist. Sudret lyckades få in ett andra mål med en minut kvar av matchen, men Stars var det lag som än en gång fick hurra i omklädningsrummet. Och för att fira blev det ett glas glögg lagom till första advent.

På båten hem blev det också en seger-öl och det var minst sagt skönt att lämna Ön bakom sig med ännu en vinst i baggaget.

Matchstatistik