Då kom dagen. D-day. Ishuset kyldes ner till grader Stars inte varit med om, man råkade ut för sin första tunga förlust.

Att den skulle komma förr eller senare visste vi alla. Vita Hästen är ett starkt, snabbt lag som vi hade lite problem mot vid senaste mötet.

Tumba gick ut med en 1-0 ledning i paus efter en tuff och jämn första period. Att Stars oftast (*alltid) är svagast i första perioden är ingen hemlighet, så det fanns fortfarande hopp om att komma starkare i de kommande perioderna. Med en ledning i skottstatistiken, 9-7, kändes det också att det kunde krypa in några fler mål om det blev fortsatt påtryckningar.

Dock redan efter 2,12 i andra kvitterade Vita Hästen till 1-1. Vita Hästen spelade tufft, Tumba stod emot bra. Det skulle ta 13 minuter innan nästa mål kom. Och det var Hästen som fick in 1-2 efter 14,37 och hade ledningen efter andra perioden. Skotten i andra slutade 7-7, vilket visar på en stenjämn match och vi fick även se bra målvaktsspel. Stämningen i omklädningsrummet var irriterad. Man hade inte matchen där man ville och man fick inte spela sitt eget spel. Var rädlsan att förlora starkare än viljan att vinna?

Tredje perioden skulle Stars komma att vinna skotten med 9-5. Ändå kunde man inte göra mål. Vita Hästen fick in 1-3 tidigt i tredje och Stars kunde inte komma ikapp. Måltorkan var ett faktum och Stars fick helt enkelt se sig slagna. Ett tufft erkännande, men Vita Hästen var värdiga segern.

Efter 7 segrar och ett kryss, kom alltså förlusten. Segersviten var över, serieledningen tappad, men glädjen i Tumba Stars finns fortfarande kvar. Än är inte serien slut, och vem kan egentligen klaga på en andraplacering?

Fortsätt sikta, Tumba Stars!

Matchstatistik