Dags för andra matchen efter jul. I första matchen var formen hos Tumba märkbart sämre borta mot Katrineholm, lite för mkt mat och lussebullar på vissa håll syntes tydligt. Men nu var det dags för en betydligt viktigare match, säsongens andra Stockholmsderby stod på schemat. Skulle julskinkan göra sig påminnd än en gång?

Hanviken var såklart sugna på revansch, medans Tumba hade siktet på att behålla ledning i serien. Matchen inleddes till fördel för Tumba, 1-0 redan efter 1,05 av Linda Olofsson som gjorde forwardsdebut. Inget att klaga på där. Men det skulle dröja tills nästa mål. Resten av första perioden var jämn, 9-8 i skott till Stars där målvakten Mia Leander fick göra några riktigt eleganta räddningar för att behålla ledning åt Tumba. Hanviken låg på hårt och stack igenom plan så fort dom fick chansen. Dock klarade man att hålla igen och 1-0 stod sig perioden ut.

Det skulle också dröja några minuter in i andra perioden innan man fick se pucken i nät. Och det var Hanviken som lyckades peta in en. Med en man i utvisningsbåset. Tumba släppte in Hanviken i matchen då man kunde ta vara på tillfället och dra ifrån. Däremot kom 2-1 inte långt efter. Beatrice Lyrén med assist från Linda Olofsson. Men lyckan varade inte länge. Endast 30 sekunder senare tappade Stars fokus i försvar, släppte Hanvikens backar fria och fick betala med ett mål i baken. Nu stod det 2-2 när man gick ut i omklädningsrummet för paus.

Där var det deppigt. Andra perioden var riktigt dåligt spelad, både i försvar och anfall. 6-6 i skott bevisar det. Grischokey. Var det en match i Björnligan som spelades? Coach Hamell fick ta ansvaret att liva upp stämmningen bland brudarna så det var ett leende på läpparna när man åter knallade ut.

Och i tredje hade man kul. 3-2 efter 3,12 av Emelie Altstrand som spräckte nollan med hjälp av backparet Frida Wiklund och Caroline Schwartz. Och bara två minuter efter kom Martina Larsson igång och stänkte in 4-2. Sedan assisterade hon även Caroline Schwartz för 5-2 i elfte minuten. Det började likna matchbilden från förra derbyt. Det började rinna igenom, Hanviken började tappa huvudet och Tumba började ha roligt. 6-2 kom efter 13,59 av Beatrice Lyrén som kunde sikta från egen zon ner i en öppen kasse på andra sidan planen. Med en minut kvar av matchen fick man ytterligare krut i skridskorna, inte ville man ha sämre siffror än senaste derbyt. 14,14 in i tredje fick man chansen. Hanviken drabbades av en utvisning, och 14,32 tog Stars chansen. 7-2 av Cathrine Edlund på egen hand och det enda som liknade Björnligan var när slutsignalen gick och Stars hade stulit ytterligare en vinst.

Matchstatistik

 

Då Hanviken förlorade senaste matchen mot Vita Hästen är Tumba Stars återigen uppe i serieledning med hela tre poäng! Stjärnorna i Tumba fortsätter att lysa starkast.