Glenn var en glad, omtänksam kille som spenderade sin fritid med att spela för Mariehamns 95or på Åland. Den 15e januari tog Mariehamn båten över för att spela seriematch mot Gimo IF p95. Efter matchen var Glenn först ut ur omklädningsrummet. Som den snälla kille han var började han hjälpa teamet att plocka in material och spelarnas klubbor till bussen.

Den 15e januari begav sig även Tumba Stars upp mot Östhammar för att spela seriematch mot Gimo IF Dam. Taggade som alltid gick man ut lite tidigare för att ta en liten promenad innan uppvärmningen satte igång. En som vanligt lagom tuff löprunda och de livsviktiga peptalken från cap. En ca 30 minuter innan matchstart begav sig Tumba Stars tillbaka till omklädningsrummen för att fortsätta uppladdningen. Vad man möttes av var dock minst sagt mindre peppande.

Allt Glenn ville var att hjälpa till. Att få en extra guldstjärna i kanten. Men ack så fel det blev. Klubborna som blev inslängda i bussen tillhörde inte Mariehamns p95. Dom tillhörde IFK Tumba Stars. Mariehamn inklusive Glenn tog plats på bussen och sikte mot båten. Vad Glenn inte visste var att han en halvtimme senare skulle få uppleva sin värsta ångest hittills.

 

Ledarstaben satte igång att försöka få tag på bussen, men några saknade klubbor skulle dock inte hindra att matchen mellan Gimo och Tumba spelades. Låneklubbor fixades och det var bara att ladda batterierna och finna sig i situationen. Med träklubbor a la Sovjet 1980 var nu Stars mer taggade än någonsin. Man ville visa att materialet inte var det viktigaste, att man inte leder serien av en slump och att en liten grabb från Åland inte skulle hindra att plocka hem ytterligare en stjärnvinst till Tumba.

Det började bra, redan efter 3,24 tryckte Beatrice Lyrén in 1-0 med dubbelassist av Hjelmström / Österlund. Efter tio minuter såg cap Nanna Hamell till att utöka ledningen till 2-0 med assist från Cathrine Edlund. Med 15 skott på mål vid periodens slut verkade det som att träklubborna från 1980 haft en positiv effekt, man tog hänsyn till hockeyns historia och även spelade som Sovjet 1980.

 En 2-0 ledning i paus, men några klubbor syntes fortfarande inte till. Man fick fortsätta att bita ihop och omvända irritationen till energi. Tyvärr lyckades det inte så bra. 0-0 efter andra, med en skottstatistik på 4-5...

Inför tredje kom äntligen en positiv nyhet, klubborna var tillbaka! Man hade lyckats stoppa Mariehamns buss och en taxi med bra speed levererade tillbaka ägodelarna. Att en meter komposit kunde göra en människa så lycklig är svårt att förstå. Men lyckan skulle visa sig vara sann. Redan efter 25 sekunder fick Tove Österlund in 3-0 med dubbelassist från Edlund / Hamell. Och det skulle till att bli slutresultatet. Det gick ju relativt bra med lånade träklubbor, Altstrand i mål höll än en gång nollan, en taktik som kanske ska provas fler gånger? Med den turbulens som var innan och under match kan vi inte säga annat än att det var en skön känsla att lämna Östhammar med en vinst. Stars begav sig hemåt mot Botkyrka, ghettot där man i alla fall inte behöver oroa sig för att bli bestulen.

Matchstatistik

 

Tumba Stars vill be om ursäkt till Glenn för de hårda ord och spekulationer som far omkring i omklädningsrummet innan den sanna historien kom fram. Det kan ju trots allt inte vara lätt att komma från Åland..