Kanske den viktigaste matchen för säsongen. Vita Hästen låg tätt efter Tumba med endast en poäng mindre i tabellen. Det står 1-1 i matcher. Den tredje kan komma att bli avgörande för hela serien. MOT NORRKÖPING!

Matchen började bra, fördel Tumba. Vita Hästen åkte på en utvisning redan efter 2,31 och Tumba fick chansen att spela sitt Powerplay spel som man övat på under träningen i veckan. Och det gav resultat! 1-0 av Martina Larsson utan assist. Resten av perioden blev mållös, dock vann Tumba skotten med 12 mot 3.

Det skulle dröja hela 25 minuter och 42 sekunder mellan det första och andra målet i matchen. Cap Nanna Hamell i sidled över till Julia Hjelmström, skott, styrning av återigen Martina Larsson och 2-0 till Tumba. Och endast 20 seknuder senare uökades ledningen till 3-0 av Cathrine Edlund. De två snabba målen betydde mycket för Tumba, det var irriterat på plan mellan spelarna men i paus kände man att det var rättvisa siffror på tavlan.

Tredje perioden skulle också börja bra. Efter 3,25 fick man med sig en utvisning och fick chansen att spela sitt PP igen. Endast 20 sekunder senare skulle detta dock ändras. En 'Checking from behind' och Tumba blev av med Martina Larsson i hela tio minuter..

Tumba lyckades dock hålla hästen borta och det var inte förens i tolfte minuten som dom lyckades reducera. I sista minuten blev det buffel framför Mia Leander i Stars målbur. Både Tumba och Hästen drabbades av utvisning. Domarna valde att inte kvitta, och det skulle bli spel 4 mot 4. Innan Vita Hästen valde att ta ut sin målvakt- spel 5 mot 4. Tumba valde smart och plockade in Beatrice Lyrén, som gjort två mål i tom kasse tidigare. Och Tumba fick över spelet i anfallszon, och vem var där om inte just Lyrén, skott mott mål som täcktes av en Hästen spelare som sedan tappade in pucken i eget mål.

4-1 blev slutresultatet, Tumba Stars drog ifrån i toppen och är ytterligare ett steg närmare avancemang.