Säsongens första match, visserligen en träningsmatch, men ack så viktig. Det första derbyt för säsongen- Slaget om Botkyrka har börjat !

 Tumba Stars som inför säsongen både har utökat laget med två nya spelare i Sara Ridderlind och Louise Leong och en ny Coach i Stefan "Steffo" Hamell, var otroligt taggade och nyfikna på hur laget skulle te sig på isen i år. Tyvärr började det inte som man hoppats.

Tullinge tog ledningen efter endast fem minuter. Sedan blev det 2-0. Och 3-0. Det var ett segt Tumba. Ett trött Tumba. Ett stillastående Tumba. Ett, ja... bedrövligt Tumba. Man tog inte i, det såg inte ut som att man ville ta i. Hejarklacken bestående av ca 10 personer, varav tre sjungande, hade också svårt att få igång tjejerna. Ramsorna ljöd gång på gång, men utan resultat. Vad skulle nu hjälpa om inte ens "mammas gullegris" kunde ge energi? I slutet av första perioden blev det snäppet bättre. Men i paus var det fortfarande ett underläge med 3-0.

I andra perioden såg spelet för Tumba betydligt bättre ut. Efter ca 2 minuter stod det dock 4-0 till Tullinge. Ett mål som visserligen hade spelare från Tullinges pojklag bakom sig. Men Tumba gav inte upp för det. Tillslut fick vi se en målgest i form av en kullerbytta. Det var Frida Wiklund som gjorde säsongens första mål för Tumba Stars assisterad av Linda Olofsson. Och nu var Tumba igång. Spelet såg bra ut, man kunde och ville ta i och ta tillbaka puck. Det började lite smått likna det Stars vi såg förra säsongen. Andra perioden slutade 1-1 och man fick bättre kritik i omklädningsrummet av Coach Hamell Sr.

I tredje perioden var Stars ännu mer taggat då man kände att det faktiskt gick bra, att passningar gick fram och att målchanserna kom gång på gång. Tullinges målvakt storspelade dock och Stars fick inte in pucken. Istället var det återigen Tullinge som utav en av de pojkspelarna fick in 5-1.

Tredje perioden slutade 1-0 till Tullinge och matchresultatet blev 5-1. Tumba var inte riktigt det alg vi blivit vana att se och det finns mycket att förbättra för att komma upp till nivån från förra säsongen. Ett litet uppvaknande för Stars som nu vet nivån i Div 1.

Att spendera fler fredagskvällar i en kall ishall, nja.. Då får Stars spela betydligt bättre. På söndag är det seriepremiär borta mot SK Iron. Vi hoppas på ett bättre spel och att stjärnorna denna mörka höst kan lysa upp tillvaron. Vi vill ha på ditt stöd på läktaren då Stars ska ta revansch från fredagens träningsmatch.

"Vi är dom som vill härja som vinnande hjältar, vi kan om vi vill men vi kräver support" Citerat 'okänd'