Första seriematchen på hemmaplan skulle gå av stapeln. Första besöket i Ishuset sedan seriesegern förra säsongen och pressen var stor. Skulle stjärnorna lyckas lysa lika klart som föregående vinter inför en förväntansfull hemmapublik?

Ryktet gick innan matchen att Järfälla är ett bra gäng som klart slog Tullinge som vi tidigare torskat mot. Stora, fysiska och snabba. Men Tumba som vann första seriematchen borta mot Iron med 8-0 hade självförtroende när man klev in på plan.

Järfälla började bra. De första minutrarna levde laget upp till sitt rykte och det såg ut att kunna bli en riktigt tuff match för Tumba Stars. Dock redan efter 3,51 hade man 1-0. Det var Cap Nanna Hamell som visade vägen för Stars och hallen exploderade. Man märkte att Järfällas målvakt inte hade sin bästa dag och så fort Stars kom in i anfalls zon blev det farligt. Och endast 12 sekunder senare var det dags igen. Beatrice Lyrén spelade upp på back Caroline Schwartz som drog till med ett tungt skott från blålinjen. Klirr i bortre stolpen - och in. 2-0. Och lite drygt en minut senare fick Lina Wahlström pucken av Martina Larsson framför mål, och 3-0 var ett faktum.
5,29 in i matchen valde Järfälla att ta en timeout. Man låg under med 3-0 mot ett division 1 rookie lag. Hade man underskattat tjejerna från söderförort? Ett stort misstag..
 
I elfte minuten drabbades Stars av en utvisning. Boxplay, som också var ett problem i träningsmatchen mot Tullinge, var denna match också svajjgt och fladdrigt. Dvs. mer som en abstrakt, formskiftande barbapapa än en stabil box. Och 10,39 hade Järfälla spräckt nollan på Mia Leander.
Detta triggade dock Tumba. 11,28 hade man satt 4-1 genom Cap Nanna Hamell efter assist av Cathrine Edlund och Jasmine Klasen.
13,58 klantade Stars till det ganska rejält. Sex man på plan jagade pucken och man fick som straff spela fyra man i två minuter. Man lyckades bättre i detta boxplay, tyvärr med 2 sekunder kvar av utvisningen tryckte Järfälla in 4-2.
Man kan inte säga annat än att första perioden var mycket händelserik, och målrik! För inte skulle det stanna vid 4-2. Med två minuter kvar av första perioden fick Tove Österlund sin revansch efter utvisningen och tryckte in 5-2.
En otroligt skön ledning att gå in med i omklädningsrummet i paus.
 
Endra perioden skulle inte komma att bli lika målrik. Järfälla fortsatte att pressa men Stars hade fått igång sitt spel och man kunde inte tro att det var samma lag på isen som i träningsmatchen förra veckan. Det gick dock lite sämre i anfalls zon och man fick inte hål på Järfälla som hade bytt målvakt till andra perioden. Istället var det bortalaget som fick utdelning i form av ett riktigt klassmål- två mot två, dropp till bakre, skott på en skymd Mia och 5-3 kom upp på tavlan.
Man hade fortfarande självförtroende i periodpaus. Lite rädd att tappa ledningen men det var ingenting som skulle få Stars att tappa fokus på målet.
 
Tredje perioden var tuff. Mycket utvisningar åt båda håll, Järfälla drabbades tom. av en dubbelutvisning. Men inte ens i fem mot tre kunde Tumba få hål på deras målvakt. Järfälla hade en riktigt hård press mot Tumba och den andra halvan av sista perioden var det gris hockey utan dess like. Puckjäveln skulle bara ut ur zon. Sista perioden vann Järfälla skotten med 13-4. Men på tavlan stod det fortfarande 5-3 när slutsignalen ljöd.
 
Första matchen på hemmaplan slutade med vinst och glädjen hos stjärnorna lyste starkt. Tumba hade än en gång bevisat att man inte kommer in i Ishuset utan att få sig en rejäl fight, Botkyrkastyle.
 
Matchens kexchoklad gick till Cap Nanna Hamell som de två senaste matcherna trott på och stöttat laget till 100%.
 

För att sammanfatta osdagskvällen kan jag citera lagets egna Zlatan: "Det var mysigt att höra 'Sikta mot stjärnorna' igen!"