Seriens andra derby, det tredje för säsongen. Det stod 1-1 i matcher när det var Tullinge vs Tumba, blå-vitt vs röd-vitt, och Slaget om Botkyrka skulle fortsätta.
Efter torsk mot SSK i helgen med 5-4 i en match Tumba hade chansen att avgöra flera gånger var man ritkigt taggad att trycka till Tullinge en andra gång. Då Tullinge dessutom droppat en hel del kommentarer och trash talk om Stars ville man visa vilket lag som främst representerar Botkyrka kommun.
Vid entring av isen såg man att en viss domare, *inga namn nämnda*, hade den orangea bindeln om armen. Då Stars verkar vara svartlistade i Div 1 Öst väntade nu också ytterligare en match då man skulle få de flesta domslut emot sig. Någonting som triggade laget ännu mer mot seger.
 

Det dröjde inte länge innan första utvisningen kom (oväntat). Och när domaren höjde upp armen tog Stars målvakt, den ibland lite vimsige Mia Leander sats och rusade mot båset "in med en forward!" -vänta, varför då?. Som tur var stoppades pucken någonstans vid Tumbas blå linje, då det var Cathrine Edlund som skulle åka och sätta sig i båset och inte en Tullinge spelare.. Vad som försigår i Mias huvud är ibland väldigt oklart, men hon är ju trots allt målvakt..  

Utvisningen fick dock endast Tumba att höja tempot. Och i boxplay med en man mindre på plan, tryckte cap Nanna Hamell in 1-0 med assist av Beatrice Lyrén.
Stundtals hade Tumba ett riktigt bra spel. Många fina långa diagonalpassningar varvades med genialt kortpassningsspel i anfallszon. Och 14.30 in i matchen fick det utdelning, denna gång Beatrice Lyrén utan assist.
Coah Hamell tyckte i paus att det såg lite segt ut. En sådan här match är det Tumba som måste föra, vilket man inte är van vid och sjunker lätt ner i motståndarens tempo. Att leda med 2-0 efter första perren är kanon, men också livsfarligt..
 
I andra dröjde det länge innan någonting hände överhuvudtaget. Tumba hade fortfarande det bättre spelet men det hände att Tullinge fick sticka igenom ibland, och vid ett flertal tillfällen kom 3 mot 2. 8.11 tog första femman tag i det hela, cap Nanna Hamell spelade fram Carina Ekelin, ny spelare i Tumba tröjan, som fick stänka in sitt första mål för Tumba Stars.
I slutet av andra perioden drabbades Tullinge av en utvisning. Med ett riktigt bra powerplay spel blev det stor press mot mål men man lyckades inte peta in fyran innan perioden var slut.
I periodpaus konstaterades det att 3-0 kan vara det farligaste man kan leda med. Väldigt lätt att man känner sig säker och släpper in motståndaren i matchen och Coach Hamell var stenhård med att det fick inte hända!
 
Tyvärr var det precis det som hände... 5.52 in i tredje fick Tullinge in 1-3. och sex minuter senare stod det 2-3 på tavlan. Tumba hade helt tappat sitt spel och med 11 spelare började man att bli trött. Man försökte hålla igång men med Tullinge som alltid hade spelare högt upp i banan var det ett flertal gånger som Mia Leander än en gång fick rädda Stars.
De sista minutrarna var stressiga, Tumba var trötta och Tullinge plockade målvakt för att spela 6 mot 5. Men Tumba Stars lyckades hålla undan och matchen slutade med vinst. Man visade att lite trash talk bakom ryggen inte fungerar på vår sida av Botkyrka, här gör vi upp face to face.
 
När det var dags för hemgång i den svarta kvällen hade det slutat snöa. Det var stjärnklart. Precis som det varit inne i Fastighetsbyråns Ishall.
 
Nästa match, söndag den 11e står Almtuna IS för motståndet i Ishuset. Väderprognosen ser lovande ut, minusgrader - och stjärnklart !