Efter senaste mötet borta mot Almtuna var det ett starkt revanschsuget Tumba som klev ut på planen. Då man förlorat matchen med udda målet och haft domaren emot sig (såklart) så fanns det ingenting annat än vinst i Tumba skallarna när man skulle ta sig an motståndet i Ishuset.
Redan från första minuten var det en stenhård match. Almtuna som endast förlorat en match den här säsongen är ett snabbt lag med effektivt lir vilket egentligen är en fördel för Tumba då man inte behöver föra matchen utan istället blir tvugna att höja tempot.
Det var många målchanser för vardera lag, dock var skotten i första perioden endast 9-8 till Tumba, och inte ett enda mål. Dessutom hade Tumba ett 5-3 läge i hela en minut, men lyckades aldrig trycka in pucken.
Kan låta som en tråkig period, men det gjorde det ack så mer spännande inför kommande!
 
Och det skulle dröja hela tio minuter in i andra perioden tills 1-0 kom. Och det var Tumbas Lia Sälen Wahlström som fick på ett direktskott på en smörpassning av lagets cap Nanna Hamell mitt framför mål. Otroligt skönt och lättande att få utdelning efter den kämparinsats som Stars stod för. Almtuna kom dock igång efter målet och Stars började tappa lite. Men som lagets ass Sara Ridderlind sa under perioden, inte fan har vi kämpat i 30 minuter för att låta dom göra mål. Tyvärr var det det som hände.. Efter 17:10 in i andra fick Almtuna in kvitteringen och det stod 1-1 när man klev av för paus och skotten blev den här gången 11-18.
 
Tredje perioden började med en utvisning för Almtuna efter 22 sekunder. Men inte heller i detta powerplay kunde Stars komma till avslut och istället var man pressad nere i egen zon. Finns inget annat ord att säga än Oacceptabelt.. Almtuna fortsatte att pressa på och stundtals var Tumba helt utspelade. Man hade tappat totalt till sista perioden och fick istället kämpa för att hålla tätt bakåt. Återigen stod Mia Leander där hon skulle och fick ta smällarna av att Tumba inte kunde stoppa Almtuna högre upp i banan.
Efter 9:17 drabbades Tumba av en utvisning, då man vägrade låta Almtuna få grepp om matchen gick Tumba in med krigarhjärtat för spel i boxplay. Och efter 9:29 stod det 2-1 till Stars! Det var Louise Leong som plockade upp en passning i mittzon, fick friläge och stänkte in 2-1 i ansiktet på Almtuna.
De resterande minutrarna av matchen var sjukligt spännande. Almtuna blev lite irriterat då man inte kom till skott och drog bl.a av ett slagskott efter avblåsning och minuten senare drog man en tvärnit mitt framför ansiktet på Mia Leander som efter det spottade snö i en kvart. Trots att Domare Ekholm inte tog utvisning på det, gjorde han ett bra jobb. För en gångs skull hade man fått en rättvis domare som inte avgjorde matchen till nackdel för Tumba.
 
Skotten i sista perioden var 3-17 (om vi tror på siffror och statistik..) Men perioden slutade 1-0 till Tumba, matchen 2-1 och det var Tumba-hjärtat som avgjorde. 
Almtuna åkte på sin andra torsk för sässen och Tumba klättrade i tabellen.

Metereologernas väderleksrapport stämde alltså :)

Söndag den 17e dec är det sista matchen innan juluppehåll. Hanviken står för motståndet i Ishuset och vi väntar oss ha ert stöd när vi ska stänga 2011 med en storseger !