Då var det dags att stänga 2011, sista matchen innan julupphållet och innan kropparna ska gödas med lussebullar och knäck. En vinst innan vilan skulle betyda mycket för både kropp och psyke och för att tacka klubben var det ingenting annat än vinst som gällde när sista matchen för 2011 gick av stapeln i Ishuset.
Det enda Coach Hamell egentligen sa innan start var att inte gå in med en grilla då förra matchen då man vann med hela 13-2 låg i bakhuvudet.
Första perioden började lite segt. Man gick inte ut med en grilla men som Coach sa i periodpaus, hela laget gick på ungefär 80%, vilket var väldigt bekvämt för Hanviken som inte behövde åka sig blodiga och som dessutom bara var 9 spelare.
 
Det blev inte så mycket avslut, skotten efter första blev 8-10. Godkänt, men inte mer än så.. Att spela 0-0 i första perioden var nog inget som varken Tumba eller Hanviken väntat sig. Och glidåkningen var tvungen att slopas till andra om man skulle få det avsult på 2011 som hela Botkyrka väntade sig.
 
Därför började Stars ta i när man klev ut på isen igen. Det dröjde sju minuter innan det blev utdelning. Sara Ridderlind tog fart, körde en J VM-solo ride över hela Ishusets blanka is och fick in 1-0. Och detta gav Stars energi. Två och en halv minut senare; Sara Ridderlind med en stenhård pass till en fristående Katarina Gungan Ganarp vid bortre tekningscirkel, direktstyrning in - 2-0. En minut senare; Katarina Tonring pass upp till Jeanette Ekelin - skott, retur mot bortre stolpen till en välplacerad Lina Wahlström och vi fick än en gång se sälen glida över isen efter ett direktskott. 3-0 på tavlan.
Men Tumba var inte nöjda. Inne i målstimmet så fick man även in 4-0, återigen Katarina Ganarp som var på hugget och tryckte in den lilla svarta i nät med assist av cap Nanna Hamell.
Men sedan fick det räcka.
 
I tredje perioden vet jag inte om Tumba blivit lite trötta efter målruschen man fick till i andra, men det blev inte samma utdelning. Istället fick man tre utvisningar och fick visa sitt starka boxplay.
Tredje perioden var ganska händelselös. Förutom fula små slag och larviga kommentarer var det inte så mycket annat som hände.
Tumba spelade 0-0, 4-0, 0-0. Och de fyra målen kom inom fem minuter. Ja varför inte.. Mia Leander fick också för en gångs skull utdelning för sina fina prestationer de senaste matcherna, första nollan för säsongen var hon mer än värd!
I korridoren efter matchen hördes Hanvikens tränare säga att det var bra gjort att spela 0-0 i två perioder mot Tumba Stars.
 
Det är alltid kul att vinna i Ishuset. Men en dag som denna var det extra kul. Sista matchen för året, julen står på ingång och Stars är har förtjänat lite vila.
Nu ligger Tumba på tredje plats i tabellen, dock med en match mindre spelad. Att lyfta fram finns också att laget ligger på andra plats i målskillnad.
 
Tumba Stars med ledare önskar er alla en väldigt god jul och ett strålande nytt år! Tack laget för den enorma glädjen första halvan av säsongen, jag ser fram emot 2012 med fler målgester, domarutbrott, vinster och underbara lagfester. Det är en ära att få vara en del i IFK Tumba Stars.
 
När fjärde ljuset brinner
Tumba har spelat klart,
Vi synes till nästa år
Med ännu mera fart!
 
:)