Med endast ett träningspass i benen efter jul skulle nu (jul) skinkorna trimmas, Aladdin askarna brännas bort och snapsen svettas ut ur kroppen. Med endast 9 spelare, varav minst två lite halvsjuka, åkte Stars upp till Uppsala för att ta sig an Iron för den första matchen under 2012. Och den stora frågan var: Skulle tjejerna prestera tillräckligt för att få följa med hem?
Som sagt, med inte ens två hela femmor och utan Coach Hamell stod man nu inför årets första match där det var oerhört viktigt att få med sig 3 poäng inför de sista matcherna för säsongen.
Och Tumba började precis som man var tvungen, redan efter 3,23 var det Beatrice Lyrén med assist av Linda Olofsson och Caroline Schwartz som stänkte in 1-0. Och fem minuter senare driver Nanna Hamell in pucken i anfallzon, drop till Carina Ekelin som kan trycka in 2-0. Och endast en och en halv minut senare stod det 3-0 på tavlan återigen genom Beatrice Lyrén med skott från blålinjen med assist av Caroline Schwartz. Tumba hade chockat Iron med tre snabba innan halva perioden hade gått och Iron tvingades ta till en time-out. Denna använde Stars till att vila. Man hade fått matchen precis dit man ville. Inte så att det gick att slappna av, men ett litet försprång som var otroligt viktigt då i princip alla redan var helt slutkörda...
Iron kom igång bättre efter deras time-out, men 3-0 stod sig till periodpaus.
 
Till andra perioden blev det lite tuffare för Tumba. Redan efter 2,27 fick Iron in 3-1, ett onödigt grötmål. Så fort Stars var i anfall så blev det farligt, men så fort Iron klev över röda så blev det farligt åt andra hållet. Tumba var inte riktigt med i försvar, segt på skridskorna och man hade problem att få ut pucken när man väl fick tag i den.
Det dröjde elva minuter in i andra perioden, sedan kom smörpassningen från Julia Hjelmström genom hela mittzon till en frispelad Nanna Hamell som enkelt lekte in 4-1. Tumba vann skotten i andra perioden med 13-11 och det var bra spel med tanke på vilken situation man var i.
I slutet av andra perioden drabbades Tumba av en skada, det var den berömda vänstra axeln på Julia Hjelmström som gladeligen hoppade ur led och inför tredje perioden stod man nu med 8 spelare.. Inställningen fick man nu ta från en gammal legend, Christopher 'Humlan' Hamell; "Bit ihop, tejpa och kör nästa byte.."
 
Spelet fortsatte som det tidigare sett ut, mycket bra spel i anfall och det bättrades även i försvar då man lyckades stoppa Iron högre upp i banan. Och tio minuter in i sista perioden punkterade Carina Ekelin matchen i powerplay med ett slagskott från blå. 5-1 blev slutresultatet.
 
Jag kan intyga att det inte finns en syn av aladdinaskar eller julskinkor på de tjejer som var med och spelade. Det var en riktig kämparinsats av Tumba Stars och jag kan lugna er med att säga att alla fick åka med i bilen hem :)