Efter endast två spelade seriematcher och ett uppehåll på tre veckor pga. inställda matcher var det nu dags att återigen matchas mot Haninge Anchors. Haninge som tog Stars stolthet och vann med 7-0 i träningsmatchen innan serien. Revanschsugna med myror i benen intog vi Ishuset för seriens första Söderortsderby.

Vi vet att Haninge är ett lag med toppspelare på varje position som ofta låter pucken göra jobbet. Med förlusten i bakhuvudet var nog tankarna från början att satsa på att täcka upp bakåt. Och matchen började lite svajjigt för Stars. Passningarna satt inte, man kunde inte hålla kontrollen på pucken och man stirrade väldigt mycket puck i försvar. Men matchen stannade vid 0-0 ända in till halva perioden. 9 minuter in fick Haninge in 1-0, det skulle dock inte stå sig särskilt länge då Sara Ridderlind trampar ner mot mål, slår en perfekt sidopassning till Carina Ekelin som laddar och trycker in ett direktskott vid första stolpen. 10:15, 1-1. En viktig, snabb kvittering för att hålla humöret uppe. Och det skulle komma att stå sig hela perioden ut. Några tråkiga utvisningar innan periodpaus, men Stars klarade att hålla igen.

Den andra perioden skulle börja ganska tråkigt, redan efter 30 sekunder fick Haninge in 2-1 då Tumba inte klarade att hålla boxplay. Och redan fem minuter senare skulle det utökas till 3-1. Tumba ville dock inte släppa efter för mycket och återigen en snabb kvittering, denna gång av Ellenor Sabel assisterad av Carina Ekelin. 11:14 in i andra perioden drabbas Tumba återigen av en utvisning av cap Nanna Hamell. Och tyvärr blev det en repris av när Nanna senast satt i snickerboa, 4-2 till Haninge. Sedan sa det pang pang och Haninge hade fått in både 5- och 6-2. Tumba som hade spelat upp sig från första perioden tappade markering i egen zon och flera mål kom då det fick stå ensamma Haningespelare i slottet och skymma, styra och skjuta. Vad har jag sagt om det??

Innan andra perioden var slut skulle dock Stars minska Haninges övertag. Denna gång Sara Ridderlind som efter bra förjobb av Beatrice Lyrén kunde dra Haninges målvakt och enkelt lägga in Stars tredje mål.

Lite irriterat i periodpaus var det klart att det krävdes förbättring på markering i egen zon. Utan flertalet superräddningar av Sarah Carlsson i mål kunde det stå en betydligt högre siffra för Haninge på tavlan.

Tredje perioden skulle dock börja på samma sätt som andra. I boxplay lyckades Haninge få in 7-3 bakom Tumba, som inte lyckades skapa någonting i sina powerplay denna match. Och med en risk för att bli tjatig- Haninge gjorde ytterligare ett mål tolv minuter in i tredje perioden. Jag pratar hellre om Tumba Stars nyförvärv Celina Söderman som efter assist av både cap Nanna Hamell och Sara Ridderlind lyckades trycka in ett mål i sin första match i Tumba Stars-tröjan två minuter innan slutsignal!

Matchen slutade 8-4 till Haninge Anchors. Det finns en hel del att jobba på för Tumba som både tappade markering i försvar och puck i anfall. Förhoppningsvis kan det bero på för lite matchning vilket kan förbättras med fler matcher i benen.

Vi tar nya tag och blickar framåt. Stars ligger på en stadig sista placering i serien, vilket inte riktigt var målet innan säsongens start. Vad som kan räknas in är att vi dock har tre matcher mindre spelade än flertalet lag i serien. Under de kommande matcherna förväntar vi oss därför ert stöd med sång och trummor på läktaren. Vi behöver hjälp av våra trogna supportrar att plocka fram Tumbahjärtat och ge klubbmärket vad det förtjänar!